Франція та Німеччина хочуть трансформувати ЄС у супердержаву – ЗМІ

Франція та Німеччина хочуть трансформувати ЄС у супердержаву – ЗМІ

Фото: Reuters

Замість Євросоюзу планують створити єдину державу зі спільними правилами та центрами управління.

Після Brexit у Великобританії у Євросоюзі знайшли один зі способів зберегти цілісність утворення та перетворити ЄС на єдину супердержаву, такі собі "Європейські Сполучені Штати". Відповідний план реформ ніби вже підписали Німеччина та Франція.

Про це повідомляє польський телеканал TVP Info, який посилається на копію підписаного МЗС Німеччини та Франції документа.

План трансформації ЄС передбачає, що нинішні її члени більш глибоко інтегруються в об'єднання, матимуть спільні армію, валюту, податкову систему, спецслужби, кримінальний кодекс. Тобто житимуть за єдиними правилами й матимуть єдині центри управління різних структур, введуть єдину візову систему та вестимуть спільну зовнішню політику. Також країни фактично втратять контроль над своїми кордонами (буде спільний для всіх), а також не матимуть контролю над переміщенням біженців (ця проблема в ЄС гостро стоїть уже рік).

Сьогодні, 27 червня, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр ніби має передати цей 9-сторінковий проект щодо європейської супердержави на розгляд колегам із "Вишеградської четвірки", до якої входять Польща, Чехія, Угорщина та Словаччина.

Нагадаємо, 51,9% виборців Великобританії проголосували на референдумі за вихід із ЄС. Через це політична та економічна міць Євросоюзу похитнулася. Європейські лідери активно шукають шляхи, як зберегти єдність у Європі.

Британці хочуть провести повторний референдум щодо членства в ЄС

Британці хочуть провести повторний референдум щодо членства в ЄС

Як Brexit вплине на українську гривню

Як Brexit вплине на українську гривню

Повʼязані теми:

Наступна публікація