Європейський Союз закликав РФ припинити бомбардування Алеппо

Європейський Союз закликав РФ припинити бомбардування Алеппо

Фото: Reuters

Незабаром Євросоюз оголосить про конкретні кроки у реагуванні на ситуацію в Сирії.

Євросоюз закликав РФ припинити бомбардування мирного населення та цивільної інфраструктури сирійського міста Алеппо.

Про це заявила високий представник Євросоюзу із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріка Могеріні, - пише Укрінформ.

"Пріоритетом номер один є врятувати Алеппо, врятувати жителів Алеппо. Тому я закликаю Росію і сирійський режим припинити бомбардування Алеппо та продовжити переговори із США та іншими ключовими гравцями у регіоні, щоб уникнути гуманітарної катастрофи", - наголосила Могеріні.

Вона повідомила, що вже незабаром ЄС розпочне переговори з такими ключовим гравцями у регіоні, як Туреччина, Іран, Саудівська Аравія, включаючи також сирійську опозицію, представників громадянського суспільства, щоб припинити конфлікт.

Могеріні також зазначила, що упродовж наступних кількох днів Євросоюз оголосить про конкретні кроки у реагуванні на ситуацію в Сирії. ЄС має план гуманітарної допомоги жителям Алеппо, який включає заходи з медичної евакуації поранених.

Але для його виконання необхідно припинити нанесення авіаційних ударів.

Нагадаємо, США пригрозили Москві припинити співпрацю у вирішенні сирійського конфлікту, якщо Кремль не перестане бомбити сирійське місто Алеппо, що є центром сирійської опозиції. Про це держсекретар сша Джон Керрі сказав по телефону російському міністру закордонних справ Сергію Лаврову.

Сполучені Штати не створять з Росією центр для координації ударів по позиціях бойовиків у Сирії, поки не буде забезпечений доступ гуманітарної допомоги в Алеппо і регіони, які її потребують.

9 вересня на переговорах в Женеві між главами зовнішньополітичних відомств Росії і США була досягнута домовленість режим припинення вогню в Сирії. Уряд цієї країни підтримав дане рішення. Передбачається, що учасники перемир'я припинять бойові дії, але зроблено виняток для "Ісламської держави" і "Фронт ан-Нусра" – ці організації, визнані терористичними, як і раніше, можна буде атакувати. Але авіація режиму Асада повинна буде припинити польоти.

Нещодавно російська авіація відновила важкі бомбардування повстанців в АлеппоПісля цього, британський міністр закордонних справ Борис Джонсон попередив Росію, що вона ризикує стати країною-ізгоєм, якщо продовжить бомбити цивільні об'єкти у Сирії. Керівники трьох німецьких федеральних земель виступили проти введення нових санкцій відносно РФ з-за ситуації в Сирії і назвали діючі санкції контрпродуктивними.

У США можуть прискорити ухвалу рішення про нові санкції проти Кремля

У США можуть прискорити ухвалу рішення про нові санкції проти Кремля

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація