Ювілейна Генасамблея ООН: українська делегація обговорить питання озброєння та людських прав

Ювілейна Генасамблея ООН: українська делегація обговорить питання озброєння та людських прав

На Генасамблеї зустрінуться представники 193 країн / Фото: AFP

Делегацію очолює президент Петро Порошенко

15 вересня у Нью-Йорку стартує 70-та Генеральна Асамблея ООН.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.Ранок.

Делегати зі 193 країн зберуться на фоні нагальних світових проблем – міжнародного тероризму, війни з так званою "Ісламською державою", незаконної анексії Криму, російської агресії на Сході України,  проблем зміни клімату та багаточисленних порушення прав людини.

Українська делегація, яку очолить президент України Петро Порошенко, візьме участь у кількох основних комітетах – з питань озброєння, з питання прав людини і у правовому комітеті.

Сьогодні у Нью-Йорку стартує 70 Генеральна Асамблея ООН

Сьогодні у Нью-Йорку стартує 70 Генеральна Асамблея ООН

У всіх трьох комітетах Київ відіграє ключову роль, зокрема, на прикладі України, буде підняте питання про необхідність реформування Ради Безпеки.

Тема вирішення конфлікту на Сході України і незаконної анексії Криму активно нині згадується у кулуарах ООН – за інформацією ТСН, українське питання підніматимуть кілька членів Ради Безпеки. А вже рівно за місяць Україна може стати членом Радбезу терміном на два роки.

"Ми є кандидатом у відношеннях східної групи, і звичайно ж, на нас, як представника від східної групи, буде покладатися багато сподівань. Наступний рік - це рік виборів нового генерального секретаря ООН. Наша група має амбіції, щоб саме від нашої групи був кандидат. З двадцять шостого вересня розпочнуться дебати на найвищому рівні. Участь у цих дебатах візьме Петро Порошенко. Також на Генеральній Асамблеї планує виступити Володимир Путін", - пояснив постійний представник України в ООН Юрій Сергеєв.

Тема вирішення конфлікту на Сході України і незаконної анексії Криму активно згадується у кулуарах ООН – за інформацією ТСН, українська тема лунатиме у виступах країн членів Ради Безпеки.

Кореспондент ТСН Андрій Васильєв

Нагадаємо, що раніше президент України Петро Порошенко висловив надію на позбавлення Росії права вето у Радбезі ООН під час Генеральної Асамблеї. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація