Росія вивела з Сирії першу групу своєї бойової авіації

Росія вивела з Сирії першу групу своєї бойової авіації

Фото: Getty Images

Протягом дня всі літаки російської авіації мають покинути Сирію.

Сьогодні, 15 березня, на свої бази в Росію повертається перша група літаків ПКЛ, які входили до складу авіаційної групи в Сирії.

Як повідомляє Інтерфакс, з сирійської бази в Хмеймім вже вилетіла перша група російських військових літаків до Росії. Згідно з наказом Міністерства оборони РФ, в складі першої групи - літаки Ту-154 та бомбардувальники Су-34.

Як повідомили в прес-службі Міноборони РФ, всі перельоти будуть відбуватися невеликими групами, протягом дня.

Нагадаємо, вчора, 14 березня, президент Росії Володимир Путін наказав із 15 березня почати виведення російських військ із Сирії. Про це він заявив на зустрічі з міністром оборони РФ Сергієм Шойгу і главою МЗС Сергієм Лавровим.

"Вважаю, що завдання, поставлені перед Міністерством оборони, в цілому виконані. Тому наказую з завтрашнього дня почати виведення основної частини нашої військової угруповання з Сирійської Арабської Республіки", - наголосив Путін. За його словами, участь РФ в організації мирного процесу в Сирії має бути інтенсифікована.

Нагадаємо, 20 лютого в Женеві була досягнута домовленість про припинення вогню в Сирії. 26 лютого Радбез ООН одноголосно прийняв резолюцію з вимогою, щоб всі учасники війни в Сирії дотримувалися перемир'я. Режим припинення вогню в Сирії почався опівночі 27 лютого. Однак, після оголошення перемир'я в Сирії військова авіація завдала ударів по шести містах на заході провінції Алеппо.

Громадянська війна в Сирії почалася в 2011 році і за п'ять років забрала життя понад 270 тисяч осіб. Кілька мільйонів сирійців стали біженцями – найбільша кількість іммігрантів з охопленої війною країни прихистили Туреччина і Ліван.

Під час війни більшу територію Сирії захопили бойовики "Ісламського держави" - вони, а також терористи з "Фронту ан-Нусра" не є учасниками перемир'я. Крім того, окремі території знаходяться під контролем військ Башара Асада, опозиції і курдів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація