З'явилися подробиці смертельної аварії з українськими туристами в Румунії

З'явилися подробиці смертельної аварії з українськими туристами в Румунії

В Румунії сталася жахлива аварія з українськими туристами / Фото: ТСН.ua

Двоповерховий автобус з людьми з'їхав у кювет і перевернувся.

Сьогодні вночі посеред Румунії перекинувся пасажирський автобус. В ньому їхало 74 громадянина України, йдеться в сюжеті ТСН. 19-30

Трагедія сталася на трасі Е-85. Двоповерховий болгарський автобус з українськими туристами повертався до Києва. Вдвічі перевищивши швидкість на мокрій і слизькій трасі, він з'їхав в кювет та перекинувся.

"Одна жінка загинула на місці аварії, ще один чоловік помер у лікарні. В госпіталі залишаються 5-теро", - повідомила офіцер дорожньої поліції округу Вранча Каталін Манеа.

На місце аварії одразу ж прибули поліція та швидка допомога. За попередніми даними, причина аварії - перевтома водія.

Себто, він просто заснув за кермом. Водіїв у автобусі начебто було троє. За правилами вони мали чергуватися. Їх затримали на місці, румунська поліція тепер має встановити, чи справді вони дотримувалися усіх норм безпеки.

Наразі вцілілих пасажирів переправили у тепле місце. Там вони дочекалися нового автобуса, який їх забрав.

За останньою інформацією, найближчим часом новий автобус має довезти вцілілих до Чернівців, де їх уже готові зустрічати. Життю госпіталізованих, повідомили в МЗС, нічого не загрожує.

В аварії автобуса в Румунії загинуло 2 українця, інші ранені

В аварії автобуса в Румунії загинуло 2 українця, інші ранені

В інтернеті фірму "Ільтур", яка перевозила туристів, називають "пекельним перевізником". Скаржаться: розбиті сільські дороги, численні затримки, старі й брудні автобуси, недбалі болгарські водії. Усі ці нарікання - стосуються болгарського перевізника Балкан Транс Експрес, у якого є власна версія причин аварії.

"Голова транспортної компанії сказав мені, що на зустрічну смугу вилетів автомобіль. І вони чи то зіткнулися з ним, чи то автобус просто змушений був піти", - сказав директор компанії "Ільтур" Роман Єгоров.

Проблеми з транспортною компанією, визнають в "Ільтурі", були. Але пов'язують їх головно із великим потоком туристів.

Жодних компенсацій постраждалим сплачувати не планують, рекомендують позиватися до болгар.

Нагадаємо, сьогодні вранці стало відомо, що У Румунії в жахливій аварії загинули українські туристи. Люди поверталися з відпочинку у Болгарії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація