За крок від прем'єри шостого сезону "Гри престолів": інфографіки, тести і де дивитися

За крок від прем'єри шостого сезону "Гри престолів": інфографіки, тести і де дивитися

Перша серія нового сезону вийде на екрани 24 квітня.

У неділю, 24 квітня, стартує довгоочікувана прем'єра шостого сезону фентезійного американського телесеріалу "Гра престолів". Новий сезон настільки довгоочікуваний, що творці серіалу почали готувати глядачів ледь не одразу після закінчення п'ятого.

Постійно з'являлася нова інформація про долю Джона Сноу, публікувалися нові тізери та трейлери. Редакція ТСН.ua теж готувалася. Ми робили різні тести та інфографіки. Тепер ми вирішили зібрати все в одному місці. Обов'язково дочитаєте до кінця, там вас чекає відеотест.

ДЕ ДИВИТИСЯ

Прем'єра шостого сезону стартує на американському телеканалі HBO, який власне і є виробником "Гри престолів". Першу серію під назвою The Red Woman ("Червона жінка" – ред.) телеканал покаже о 00:00 з 24 на 25 квітня (07:00 ранку 25 квітня за київським часом), однак українські глядачі не зможуть подивитися, оскільки канал HBO не транслюється в Україні.

Але прем'єру "Гри престолів"можна подивитися онлайн на сайті чи через офіційний додаток HBO NOW та HBO GO. Зазначимо, що в онлайні перша серія стартує о 20:57 (03:57 25 квітня за київським часом). Зауважимо, що мова серіалу, якщо дивитися на американському каналі – англійська, а підписка на перегляд – платна.

Водночас подивитися першу серію у перекладі можна буде на телеканалах FOX и FOX HD, які входять в пакети багатьох українських операторів цифрового телебачення. На цих каналах першу серію покажуть за декілька годин після прем'єри на HBO. Потрібно буде стежити за програмою.

Українські телеканали поки що не заявляли про показ шостого сезону, проте попередні сезони із власним перекладом показав телеканал ТЕТ.

ЯК ТСН.UA ГОТУВАВСЯ ДО НОВОГО СЕЗОНУ

Наша редакція уважно стежила за усіма новинами, які з'являлися перед прем'єрою шостого сезону. Водночас, ми робили різні тести на інфографіки, в яких розповідали про стосунки між героями, порівнювали білих блукачів із українськими політиками тощо. За крок до прем'єри пропонуємо вам поринути у світ "Гри престолів" та згадати, хто є хто у новому серіалі та пройти декілька цікавих тестів.

Вгадай політика під маскою білого блукача

Ми склали жартівливий тест з відомими "персонажами" української політики. Спробуйте вгадати, хто з них "зафотошоплений" в образі містичного короля білих блукачів. Клікніть на зображення, щоб перейти до тесту:

Жарт від Red Bull

Компанія Red Bull, яка відома своєю любов'ю до екстремальних видів спорту, зняла кумедний рекламний ролик за мотивами "Гри престолів". Спочатку у кадрі лежить людина, схожа на одного з головних героїв серіалу Джона Сноу, якого вбили наприкінці п'ятого сезону. Потім йому дають випити енергетичний напій Red Bull, чоловік підводиться на ноги і починає кататися на сноуборді, розмахуючи мечем. При цьому він кричить: "Стережіться, ходоки! Я повернувся!".

Фейс-контроль: чи добре ви знаєте персонажів

До старту нових серій залишилися лічені години, що є зайвим приводом згадати попередні сезони та персонажів, які там були. До слова, лише за 50 серій "Гри престолів" глядачі бачили десятки головних та другорядних героїв. Тому, запам'ятати в обличчя їх усіх - завдання доволі складне.

У цікавому тесті ви зможете дізнатися, чи уважно дивилися серіал. Перевірте свою візуальну пам'ять та дізнайтеся про нові цікаві стрічки. Клікніть на зображення, щоб перейти до тесту:

Коханці та жертви п'яти сезонів

Успішний проект, який виходить на телевізійні екрани протягом п'яти років, особливо відомий великою кількістю персонажів та їхньою частою загибеллю. Саме тому ми вирішили простежити за сімейні стосунки головних героїв серіалу, намалювавши інфографіку.

коханці

Згадати всіх

Ще в одній інфографіці ми вирішили згадати всіх головних персонажів телесеріалу, які точно не загинули у попередніх 50 серіях. Ми нарахували всього 54 героїв.

Персонажі Гри престолів

Хто загине у новому сезоні першим?

Раптова смерть, здавалося б, ключового персонажа або одразу декількох героїв – одна з головних "фішок" серіалу. Тому нам просто цікаво, хто, на вашу думку, першим загине в нових серіях. Оберіть один із 17 варіантів і дізнайтеся, скільки людей згодні з вашим прогнозом та на кого роблять ставку інші.

Якщо ви обрали варіант "інший персонаж", будь ласка, вкажіть його ім'я в коментарях під цим матеріалом. А згадати, як звати вашого обранця, вам допоможе вищезгадана інфографіка. Щоб перейти до голосування, клікніть на зображення:

Як добре ви знайте серіал?

Ну і на сам кінець простий та цікавий відеотест по всім сезонам "Гри престолів". Хочете дізнатися, наскільки добре ви пам'ятаєте події попередніх 50 серій? Відеотест ТСН.ua, звичайно, не допоможе вам згадати весь сценарій, але точно нагадає з десяток епічних моментів. Спробуйте при цьому протестувати свою уважність до "престолів" та правильно відповісти на 11 запитань. Тільки пам'ятайте, на відповідь у вас є лише 10 секунд.

Повʼязані теми:

Наступна публікація