За залізною завісою. Журналісти показали життя в КНДР

У Пхеньяні розпочався 7-й з'їзд Трудової партії Кореї.

У п'ятницю, 6 травня, у столиці Північної Кореї Пхеньяні розпочався 7-й з'їзд Трудового партії Кореї. Понад 100 представників міжнародних медіа з'їхалися до країни, аби освітити подію, однак журналістів не пропустили на з'їзд і секретність навколо Конгресу триває.

Північнокорейський лідер Кім Чен Ин заявив, що захід ознаменує " блискучий проект, який буде просувати остаточну перемогу нашої революції", передає державна газета Rodong Sinmun.

Як повідомляє CNN, на з'їзді присутні близько 3000 членів партії.

Захід проходить в конференц-центрі під назвою Будинок культури 25-го квітня. Офіційно Будинок культури оголосили місцем проведення Конгресу лише за день до з'їзду. Однак, у цій же будівлі 36 років тому, у 1980 році, відбувся попередній з'їзд партії.

Оскільки журналістів не пропустили до Будинку культури 25-го квітня, ніхто не знає, які політичні заяви зробить лідер країни Кім Чен Ин.

За даними державного Корейського центрального інформаційного агентства, з'їзд був скликаний для відображення "вимог партії та розвитку революції".

Припускають, що лідер КНДР може відійти від "першої" військової ідеології свого батька і взяти курс на одночасний ядерний та економічний розвиток країни.

На з'зді Кім Чен Ин також може оголосити про продовження програми зі створення ядерної зброї в Північній Кореї. Через це багато жителів Південної Кореї та урядовці США припускають, що п'яте ядерне випробування може статися в якийсь момент під час з'їзду.

Зазначимо, 1 травня 1948 року було оголошено про створення Корейської Народної-Демократичної Республіки. Тобто днями "найізольованіша" країна у світі відзначила річницю – 68 років.

КНДР стабільно викликає інтерес у ЗМІ та блогерів, і однією з причин цього інтересу є відсутність інформації. Інформприводи, що відходять за межі кордонів КНДР, обростають міфами, а лідер держави Кім Чен Ин стабільно стає героєм коубів і фотожаб.

Повʼязані теми:

Наступна публікація