Загроза водневої бомби: США та Південна Корея спільно розроблять санкції проти КНДР

Загроза водневої бомби: США та Південна Корея спільно розроблять санкції проти КНДР

Щодо КНДР розроблюють нові санкції / Фото: Reuters

Лідери країн спілкувались телефоном про співпрацю.

Лідер Південної Кореї Пак Кин Хе та президент США Барак Обама домовились співпрацювати з метою введення додаткових санкцій щодо КНДР у зв'язку з проведеними цією країною 6 січня випробуванням водневої бомби. Цю інформацію поширила прес-служба південнокорейського лідера, передає Еспресо.TV.

Лідери двох країн спілкувалися 20 хвилин телефоном і погодилися, що "Північна Корея повинна заплатити відповідну ціну за порушення резолюцій Ради Безпеки ООН". Також Обама пообіцяв допомогу у забезпеченні безпеки Південної Кореї.

У поширеному за підсумками розмови повідомленні Білого дому також наголошується, що два лідери домовилися "виступити єдиним фронтом для того, щоб підготувати адекватну відповідь міжнародного співтовариства на провокації" КНДР.

Напередодні санкції проти КНДР обговорювали на терміновому засіданні Радбезу ООН.

Як повідомлялося раніше, 6 січня КНДР офіційно оголосила про успішне випробування водневої бомби. Геологічна служба США зареєструвала на території КНДР землетрус магнітудою 5,1 бала, а метеорологічне агентство Південної Кореї уточнило, що його епіцентр збігається з розташуванням полігону, на яких Пхеньян раніше проводив випробування ядерних вибухових пристроїв: 30 миль від містечка Пангги-ри.

Радбез ООН вирішив зібратися на екстрене засідання через випробування ядерної бомби КНДР. 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація