Загублений рейс. Хроніка зникнення літака EgyptAir над Середземним морем

Загублений рейс. Хроніка зникнення літака EgyptAir над Середземним морем

Фото: Reuters

Під питанням життя майже 70 чоловік.

Минулої ночі з радарів авіадиспетчерів зник літак, що прямував із Парижа до Каїра. На облавку було понад шість десятків людей, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Аеробус" авіакомпанії EgyptAir вилетів із столиці Франції о 23:09. Запланований час польоту – 3:45 години. Зв'язок з літаком припинився о третій ночі – за 45 хвилин до приземлення.

Офіційне джерело в єгипетській авіакомпанії повідомило, що рейс номер MS804 перевозив 59 пасажирів та 10 членів екіпажу. Згодом інформацію уточнюють: пасажирів було 56. Серед них 30 єгиптян, 15 французів та 11 громадян інших країн. Троє дітей, двоє з яких немовлята.

"Зараз поширюється надто багато неперевіреної інформації. Родичам я сказав – не хочу давати вам таку інформацію з поваги до вас і вашого жалю. У декого на борту були батьки – мама чи тато, брати, сестри. Тому перш ніж вдаватися до гіпотез та коментарів – почекаємо надійної інформації", - заявив міністр закордонних справ Франції Жан-Мар Еро.

Літак, що прямував із Парижа до Каїра, досі шукають

Літак, що прямував із Парижа до Каїра, досі шукають

Інформації чекають від єгипетської сторони. Каїр веде пошукову операцію. Стає відомо – зв'язок із літаком зник, коли той був на висоті більше 11 кілометрів.

Офіційно причин зникнення ніхто не називає. За інформацією джерел деяких ЗМІ, літак упав у море поблизу грецького острова Карпатос. Греки нібито бачили в небі якийсь вогняний спалах. До пошуків долучається військова авіація цієї країни.

У EgyptАir тим часом повідомляють, що з облавку йшов сигнал через дів години після зникнення.

"Ми можемо сказати, що зв'язок зник у певний момент і в певному районі. Зараз ведуть пошуки. Збройні сили заявили, що вони отримували не сигнал тривоги, а просто сигнал. Зараз ми це перевіряємо", - заявив прем'єр-міністр Єгипту Шеріф Ізмаїл.

Останній зв'язок із літаком тримали грецькі диспетчери. За їхніми словами, під час контакту пілот зниклого лайнера був у хорошому настрої.

Міністр оборони Греції заявляє, що перед зникненням із радарів літак зробив кілька дивних маневрів. Спершу повернувся на 90 градусів ліворуч, а потім різко розвернувся на 360 градусів. Міністр цивільної авіації Єгипту Шеріф Фатхі висуває перші припущення.

"Ситуація може вказувати – наголошую – може, бо не хочу спекулювати. Якщо проаналізувати все належним чином, то імовірність терористичної атаки вища, ніж технічні несправності", - заявив посадовець.

Версії теракту не відкидають і на Заході. Уже озвучив її і голова російської ФСБ. Однак жодна з терористичних організацій відповідальності на себе поки що не взяла.

Тим часом з'являються перші новини з місця пошуків зниклого лайнера. За 370 кілометрів на південь від грецького острова Крит знайшли два пластикових фрагменти, що можуть бути частинами борту.

Кореспондент ТСН Анастасія Боринець

Повʼязані теми:

Наступна публікація