Залишив ні з чим: після відставки президента скарбниця Гамбії виявилася порожньою

Залишив ні з чим: після відставки президента скарбниця Гамбії виявилася порожньою

Фото: Reuters

Новий президент країни пообіцяв уточнити інформацію про гроші.

Державна скарбниця Гамбії виявилася порожньою після відходу у відставку президента Яйя Джамме, якого вигнали з країни.

Про це заявив новий глава держави Адамі Берроу, - пише Reuters.

"Згідно з інформацією, яку ми отримали, грошей в казні немає. Це те, що нам було сказано. Завтра після мого фактичного вступу на посаду ми уточнимо все це", — зауважив Берроу.

Нагадаємо, що раніше 22 січня військовий контингент Економічного співтовариства країн Західної Африки під привітання місцевих жителів вступив у столицю Гамбії місто Банжул і зайняв президентський комплекс.

Нагадаємо, що президентські вибори в Гамбії пройшли 1 грудня 2016 року. Барроу набрав 45,5 відсотка голосів, Джамме — 36,7 відсотка.

18 січня національна асамблея продовжила президентські повноваження програв вибори Джамме. Він повинен був віддати владу Барроу 19 січня, однак замість цього ввів в країні режим надзвичайного стану, хоча раніше повідомлялося про визнання ним своєї поразки.

Світове співтовариство не визнало домагань Джамме, а сусіди Гамбії почали військове втручання. У четвер, 19 грудня, у гамбийском посольстві в сенегальської столиці Дакарі пройшла інавгурація Барроу.

У той же день військовий контингент Економічного співтовариства країн Західної Африки завдав ударів по військових об'єктах Гамбії, не зустрівши при цьому опору. В ніч на 20 січня Сенегал і Нігерія заявили про введення своїх військ в Гамбії.

За кілька годин до цього Радбез ООН одноголосно прийняла резолюцію на підтримку Барроу.

Невдовзі екс-президент Джамме офіційно заявив, що йде у відставку.

Повʼязані теми:

Наступна публікація