Замість посла РФ в Україні представлятиме тимчасовий повірений

Замість посла РФ в Україні представлятиме тимчасовий повірений

Фото: УНІАН

Це не означає повне розірвання дипломатичних відносин з Росією.

У Києві працюватиме тимчасовий повірений РФ замість посла так само, як це є й у посольстві України в Росії. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив директор політичного департаменту МЗС Олексій Макеєв, передає Укрінформ.

"Уже більше двох років Україну у Москві представляє тимчасово повірений у справах, тепер ситуація в російському посольстві буде саме такою. Призначений тимчасово повірений - це старший дипломат, якому і доручатимуться підтримувати ті нечасті контакти, які сьогодні є в українсько-українських відносинах", - розповів Макеєв.

За словами Макеєва, це не вказує на повне розірвання дипломатичних відносин з Росією.

"Ми маємо усвідомлювати, що сьогодні на території РФ перебуває три мільйони українців. Щодня до нашого консульства у Москві звертається понад 300 українців за консульською допомогою, легалізацією документів, витребуванням документів. Там є українці, про них треба дбати", - зазначив дипломат.

Нагадаємо, Путін відправив у відставку посла в Україні Михайла Зурабова. Новим послом Російської Федерації в Україні може стати нинішній повноважений представник у Приволжському федеральному окрузі Михайло Бабич.

Раніше повідомлялося, що питання призначення нового посла РФ в Україні наразі знято через ініціативу української сторони.

Повʼязані теми:

Наступна публікація