Запалені свічки та яскраво-червоні плакати. У Південній Кореї мітингують за відставку президента

У демонстрації взяли участь близько 40 тисяч людей.

У Південній Кореї на вулиці Сеула вийшли тисячі демонстрантів, вимагаючи відставки замішаної у корупційному скандалі президента Пак Кин Хє. Про це повідомляє Deutshe Welle.

За підрахунками, у демонстрації взяли участь близько 40 тисяч людей. За правопорядком стежать 20 тисяч поліцейських. У центрі скандалу перебуває багаторічна подруга президентки Цой Сун Сіль та сама президент.

Подругу глави держави звинувачують у використанні своїх близьких стосунків із Пак для того, щоб спонукати такі південнокорейські концерни, як Samsung, до пожертв на рахунки заснованого нею некомерційного фонду. Однак її організація працювала задля її власного збагачення.

Крім того, Цой Сун Сіль звинувачують у впливі на президентську діяльність очільника країни Пак Кин Хє.

Зазначимо, у четвер, 3 листопада, Цой Сун Сіль затримали за підозрою у шахрайстві та зловживанні владою. Вона є донькою засновника секти, котрий до самої своєї смерті 1994 року був ментором Пак Кин Хє.

У п'ятницю, 4 листопада, Пак Кин Хє виступила зі зверненням до народу, у якому спростувала звинувачення, але водночас вибачилася за "останні події". Пак Кин Хє переформатувала свій уряд та змінила радників у надії повернути до себе довіру виборців.

Рейтинг популярності глави держави уже знизився до 5 відсотків цього тижня, що є найнижчим показником підтримки президента у Південній Кореї за всю історію.

Пак Кин Хє має очолювати країну до 2018 року. Експерти наразі вважають малоймовірною її відставку до цього терміну.

Повʼязані теми:

Наступна публікація