Заступником Генсека НАТО вперше стала жінка

Заступником Генсека НАТО вперше стала жінка

Заступником Генсека НАТО вперше стала жінка

Роуз Геттемюллер та Йенс Столтенберг / Фото: NATO

Олександр Вершбоу піде у відставку восени.

Роуз Геттемюллер стала новим заступником генерального секретаря НАТО Йенса Столтенберга. Про це повідомляє сайт НАТО.

Геттемюллер замінить на посаді Олександра Вершбоу, який служить з лютого 2012 року. Новий заступник стане до своїх обов'язків 1 жовтня 2016 року.

"Я радий оголосити про призначення Роуз Геттемюллер, які привнесе у НАТО багатий досвід у міжнародній політиці безпеки, а також у таких сферах, як контроль над озброєннями і відносини з Росією. Вона також стане першою жінкою, який зайняла цей ключовий пост, що є важливою віхою в НАТО. Я вдячний послу Олександру Вершбоу, який піде у відставку восени після блискучої кар'єри. Його внесок в НАТО був незамінним в умовах безпрецедентних викликів безпеки", - заявив Столтенберг.

Як вказується у повідомленні, Геттемюллер нині обіймає посаду заступника держсекретаря США з контролю над озброєннями і міжнародної безпеки, консультанта держсекретаря з контролю над озброєннями, нерозповсюдження і роззброєння. Перед тим працювала помічником державного секретаря в Бюро по контролю над озброєннями, перевірки і дотримання, і головного перемовника щодо нового договору про скорочення стратегічних наступальних озброєнь. Також була директором Московського центру Карнегі. 

Нагадаємо, 8-9 червня у Варшаві відбудеться саміт НАТО, на якому, зокрема, відбудеться зустріч президента України Петра Порошенка та президента США Барака Обами.

Повʼязані теми:

Наступна публікація