Затоплені регіони та сотні загиблих: Китай потерпає від масштабної повені

Населення Китаю попередили про ще одну хвилю стихійного лиха влітку.

У Китаї вже понад тиждень продовжується негода, що забрала життя сотень людей. У липні-серпні на країну також чекають серйозні повені. Про це населення повідомив прем'єр Держради КНР Лі Кецян, передає Xinhua.

Прем'єр Держради відвідав провінції Аньхой, Хунань і Хубей для того, щоб проконтролювати, як проходить ліквідація наслідків негоди у цих районах. Водночас він попередив населення про можливі повені найближчим часом.

Зазначимо, висока вода вирує в центрі та на півдні країни ще з 30 червня уздовж річки Янцзи. Через стихію рятувальники евакуювали майже півтора мільйона тамтешніх жителів. За останніми даними, через сильний дощ 128 осіб загинуло, ще 42 вважають зниклими без вести.

Влада Китаю оцінила масштаби лиха у 38 мільярдів юанів – це майже 6 мільярдів доларів. За прогнозами синоптиків, зливи на постраждалих територіях триватимуть щонайменше тиждень.

Нагадаємо, у Пакистані через повінь змило мечеть з людьми всередині. Загинули щонайменше 30 осіб. Крім того, було змито кілька будинків в селищі Арсун.

Повʼязані теми:

Наступна публікація