Жертвами збудованого з консервних бляшанок будинку можуть бути більше сотні людей

Жертвами збудованого з консервних бляшанок будинку можуть бути більше сотні людей

Кількість жертв землетрусу на Тайвані може перевалити за сотню / Фото: Reuters

Споруда, що завалилася від землетрусу на Тайвані, була неякісно зведена.

На Тайвані тривають рятувально-пошукові операції в районі, де стався землетрус. На цю мить жертв стихійного лиха нараховується близько 40, йдеться в сюжеті ТСН.

Поранені півтисячі чоловік. Зникли безвісти – 130. Близько 400 тисяч жителів залишилися без води. Сотні тисяч помешкань знеструмлено.

Люди відклали святкування нового року за місцевим календарем і всі сили спрямували на допомогу тим, хто залишився без даху над головою. Їх безкоштовно годують у ресторанах. З-під завалів досі витягають живих людей.

Постраждалих могло б бути набагато менше, якби будинок у центрі Тайнаня був збудований так, які належало б за правилами. Однак при землетрусі він склався, немов картковий, бо поміж його стін було вкладено чимало порожніх консервних бляшанок. Журналісти припускають, що в такий спосіб компанії, які мали укріплювати стіни, економили і привласнювали кошти.

"За останньою інформацією, під завалами знаходяться 124 людини. Ми думали, їх менше, але коли почалися пошуки, рятувальники з'ясували, що в будинках жили люди, які були там не зареєстровані. Тому ця кількість, думаю, ще зростатиме", - визнав мер міста Вільям Лай.

Нагадаємо, землетрус стався в суботу, 6 лютого, близько 4 ранку за місцевим часом. В результаті підземних поштовхів магнітудою 6,4, в місті Тайнань були зруйновані кілька будинків, зокрема, 17-поверховий житловий комплекс. Більшість жителів у цей час перебували у своїх будинках.

Кореспондент ТСН Яна Слєсарчук

На Тайвані тривають цілодобові пошуки живих і загиблих під завалами

На Тайвані тривають цілодобові пошуки живих і загиблих під завалами

Повʼязані теми:

Наступна публікація