Жертви, причини та розповіді очевидців: що відомо про зіткнення потягів в Італії

У результаті зіткнення загинули щонайменше 20 людей, десятки перебувають у тяжкому стані в лікарні.

Сьогодні, 12 липня, в 11:30 за місцевим часом сталося лобове зіткнення двох пасажирських поїздів на півдні Італії в провінції Барі.

За попередніми даними аварійних служб, що працюють на місці аварії, в результаті зіткнення загинули щонайменше 20 осіб. Десятки постраждалих були доставлені в найближчі лікарні, більшість із яких перебувають у важкому стані.

Місцеві ЗМІ повідомили, що серед загиблих є один із машиністів.

У момент аварії поїзда рухалися по одній колії між містами Барі і Барлетта, які розташовані на узбережжі Адріатичного моря.

Прокурор сусіднього регіону Трані стверджує, що про причини аварії говорити поки рано. Але, найімовірніше, що страшна трагедія сталася через помилку машиніста.

"Одна з імовірних версій - "людський фактор": машиніст міг не помітити червоний заборонний сигнал", - розповів представник слідства.

Фахівці також не виключили версію комп'ютерного збою системи, яка регулювала рух поїздів.

Згідно зі звітами, один з поїздів їхав з Андрія, інший - з Корато. Обидва - на високій швидкості.

В кожному по чотири вагони. Від деяких залишилися тільки уламки.

Мер Корато Массімо Мазилли сказав, що пошкодження настільки сильні, як ніби розбився літак.

Прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці закликав якомога швидше знайти відповідальних за зіткнення поїздів.

"Це трагедія, обставини якої необхідно прояснити як можна швидше. Ми не зупинимося доти, доки не будуть встановлені відповідальні", - сказав Ренці.

Прем'єр також висловив співчуття сім'ям загиблих і прийняв рішення негайно повернутися в Рим з Мілана, де він перебуває з робочою поїздкою.

Пізніше було опубліковано перші відео та фото з місця події.

Перші кадри з місця аварії потягів в Італії

Перші кадри з місця аварії потягів в Італії

Згідно з попередньою інформацією, серед постраждалих у зіткненні поїздів громадян України немає. Про це в ефірі 112 Україна повідомила представник консульської служби МЗС Ореста Старак.

"За попередньою інформацією, отриманою від нашого Генерального консульства в Неаполі, серед постраждалих в аварії громадян України немає. Все, що можливо в таких випадках зробити, наші консульські працівники роблять", - зазначила Старак.

Кожен поїзд складався з чотирьох вагонів. Відео зняте дроном показало, що вагони розбиті і зім'яті при зіткненні, а їх уламки розкидані по обидві сторони траси. Чотири вагони залишилися у вертикальному положенні стоячи на рейках, п'ятий впав, а інші три розвалилися на частини, повідомляє The Guardian.

Співробітник поліції, який працював на місці події розповів, що люди плакали, кричали і кликали на допомогу.

"Це було просто жахливо. Найгірше, що я бачив у своєму житті", - сказав поліцейський.

Після аварії, люди сиділи в оливковому гаю під деревами, ховаючись від 30-градусної спеки і яскравого сонця.

"Я ходив босоніж по уламках. Я вирив собі вихід з металевих частин вагона. Я бачив частини людських тіл", - розповів жахливі подробиці один з тих, що вижив.

Місцева влада опублікувала звернення до небайдужих жителів провінцій, з проханням прийти в лікарню і здати кров для тих, хто її зараз потребує.

"Важливо, щоб усі пам'ятали про солідарність. Важливо, щоб у лікарнях завжди була в наявності кров під час цієї надзвичайної ситуації", - повідомили представники влади.

Як стало відомо, остання велика залізнична катастрофа в Італії була в 2009 році, коли товарний потяг зійшов з рейок у Віареджіо, в центрі країни. Більше 30 людей, які жили близько до рейок згоріли живцем через сильну пожежу.

Постраждалим внаслідок зіткнення потягів в Італії надають медичну допомогу

Постраждалим внаслідок зіткнення потягів в Італії надають медичну допомогу

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація