"Жінкам" Путіна передали елітну нерухомість – Reuters

"Жінкам" Путіна передали елітну нерухомість – Reuters

Фото: Reuters

Дорогі будинки розташовані у Москві та передмісті. 

Російський бізнесмен Григорій Баєвський передав дорогу нерухомість жінкам, пов'язаним із російським президентом Володимиром Путіним, зокрема, його доньці Катерині Тихоновій та  олімпійській чемпіонці  Аліні Кабаєвій.

Про це йдеться у розслідуванні агенції Reuters.

Бізнесмен Григорій Баєвський  є партнером близького друга Путіна  - олігарха Аркадія Ротенберга.

За документами, які журналісти розшукали у відкритому доступі, Баєвський передавав чи продавав нерухомість Тихоновій, Кабаєвій та одній із чотирьох студенток, які позували для подарункового календаря російському лідеру. 

Також, за даними журналістів, молодша донька Путіна Катерина Тихонова використовувала адресу квартири Баєвського під час реєстрації нової компанії.

У 2009 році власником квартири в передмісті Москви стала сестра Кабаєвої - Лейсан. У 2013 році будинок з ділянкою в підмосковному селі Успенське був переданий Ганні Зацепеліній - бабусі олімпійської чемпіонки. У 2015 році квартиру в закритому житловому комплексі в Москві отримала 23-річна Аліса Харчева - колишня студентка МДІМВ, яка знялася для календаря до 60-річчя Птуіна.

Компанії, співвласником яких є Баєвський, отримали державних будівельних контрактів на суму не менше 6 млрд рублів (близько 89 млн доларів) протягом останніх двох років.

Баєвський є колишнім менеджером із нерухомості державної компанії у Санкт-Петербурзі. У 2006 році він заснував дачний кооператив неподалік від міста  разом із Аркадієм Ротенбергом та його братом Борисом. Баєвський веде спільний бізнес із другом Путіна із 2011 року.

Reuters надіслав запитання щодо операцій із нерухомістю за домашньою адресою Баєвського та низкою підприємств, які йому належить, однак журналісти не отримали відповідей.

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що глава РФ незнайомий із Баєвським.

"Ми нічого не знаємо про те, хто це (Баєвський – Ред.)  Президент також незнайомий із ним", - заявив він.

Окремо Пєсков заявив журналістам у телефонній розмові, що Кремль стикається із низкою запитів від міжнародних ЗМІ щодо  взаємин Путіна із його друзями дитинства та отримання ними державних контрактів. Речник глава РФ заявив, що не даватиме коментарів із цього приводу, адже у Кремлі вважають це "політично вмотивованою кампанією з дискредитації Путіна".

Представник Ротенберга заявив, що  не має жодної інформації про угоди на нерухомість Баєвського.

Як повідомлялося раніше,  прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що проти глави РФ готується "інформаційне вкидання" для того, щоб "розгойдати ситуацію в країні"Пєсков заявив, що в Кремлі "уважно відстежують інформаційну ситуацію", зокрема, підготовку публікації Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань, який направив в адміністрацію президента свої запитання.

Повʼязані теми:

Наступна публікація