Жириновський у Кремлі декламував "Боже, царя храни", отримавши нагороду від Путіна

Одіозний депутат говорив про скрєпи та імперію. 

Скандальний російський політик Володимир Жириновський у Кремлі читав рядки гімну Російської імперії після отримання нагороди з рук глави РФ Володимира Путіна.

Російський лідер нагородив лідера ЛДПР орденом "За заслуги перед вітчизною" другого ступеня. Після того, як Путін почепив на шию депутата нагороду, той вийшов до трибуни, аби сказати кілька слів і згадав гімн Російської імперії.

"У нас було три вітчизни - Російська імперія, Радянський Союз і нинішня нова демократична Росія. І ми іноді розмірковуємо, яка ідеологія, які скрєпи, але в XIX столітті роздумів не було, і у Російської імперії був найкращий державний гімн. Буквально чотири рядки", - сказав лідер ЛДПР, після чого продекламував "Боже, царя храни".

Його виступ у Кремлі зустріли оплесками. Аплодував і сам Путін.

Окрім Жириновського він нагородив свого друга скрипаля Сергія Ролдугіна, причетного до офшорних схем "панамського архіву".

Нагадаємо, раніше щодо лідера ЛДПР Володимира Жириновського стартувало заочне засудження за статею "сприяння діяльності терористичної організації". Провадження було відкрито через допомогу російського політика луганським бойовикам у травні 2014 року. Зокрема, було надано терористам автомобілю "Тигр" із подвійним функціональним призначенням. Авто було переправлено на територію України 7 травня 2014 року.

Жириновський відомий своїми шовіністичними заявами, в яких він закликає то завоювати Київ, то знищити цілу країну в Європі, то підтримує теракти в ЄС і масову загибель людей.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація