Журналісти Euronews вийшли на страйк через плани закрити українську редакцію

Журналісти Euronews вийшли на страйк через плани закрити українську редакцію

Журналісти Euronews вийшли на страйк через плани закрити українську редакцію

Фото: facebook.com/volodymyr.ariev

Це перший страйк за усю історію телекомпанії.

У понеділок, 5 грудня, біля штаб-квартири телеканалу Euronews у Ліоні відбувся страйк проти планів керівництва компанії закрити українську редакцію у квітні наступного року.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на журналістів.

У страйку взяли участь не лише українські журналісти, але й представники іранської та арабської мовних служб, які перебувають на межі закриття, та деяких інших мовних редакцій. Загалом у страйку взяли участь близько 100 людей і це перший подібний захід за увесь час існування Euronews.

Працівники української редакції вимагають ознайомлення із деталями контрактів про фінансування мовної служби з боку НТКУ від 2011 року і з Inter Media Group від 2015 року. Також вони заявляють про нерівномірний розподіл коштів між усіма 13-ма мовними службами телекомпанії.

Українську редакцію Euronews планують закрити через брак фінансування. У той же час у компанії планують розширити англійську, французьку і російську служби.

Народний депутат України Володимир Ар'єв опублікував відкритий лист страйкарів, в якому, серед іншого, йдеться про те що рішення керівництва Euronews може мати політичне значення.

"Звісно, можна говорити що Euronews є приватна компанія, проте 28% фінансування вона отримує від ЄС. Тому саме ЄС має перевірити як саме витрачаються чи кошти і чи рішення про закриття української редакції не є дискримінаційним стосовно української редакці", - зазначив Ар'єв.

Euronews - провідний європейський цілодобовий інформаційний телеканал, заснований у 1993 році, який мовить тринадцятьма мовами. Кабельне, супутникове і ефірне мовлення телекомпанії охоплює понад 350 мільйонів домоволодінь в 155 країнах світу. Українська мовна служба Euronews почала повноцінно працювати у 2011 році.

Повʼязані теми:

Наступна публікація