Журналісти The New York Times знайшли $ 650 млн боргів у компаній Трампа

Журналісти The New York Times знайшли $ 650 млн боргів у компаній Трампа

Фото: Reuters

Ця сума в два рази більша, ніж можна отримати з відкритих документів.

Борги компаній, якими володіє кандидат від Республіканської партії в президенти США Дональд Трамп, становлять щонайменше $ 650 млн.

Про це свідчить розслідування журналістів The New York Times, які проаналізували "фінансовий лабіринт нерухомого майна Трампа в Сполучених Штатах".

"Компанії, якими він володіє, мають принаймні $ 650 мільйонів боргу - в два рази більше, ніж можна отримати з відкритих документів, які Трамп заповнив як частину його заявки в якості претендента на пост глави Білого дому", - пише видання.

Виявлений журналістами борг у два рази перевищує суму, зазначену Трампом у фінансовій декларації для передвиборчої кампанії. Втім, газета зазначає, що форма розкриття інформації кандидатів дійсно не передбачає зазначення всієї господарської діяльності імперії Трампа, оскільки розрахована на кандидатів з більш простими фінансами.

"Розслідування The New York Times також виявило, що доля Трампа глибоко залежить від широкого спектру фінансових заступників, у тому числі тих, кого він позначив під час своєї кампанії", - пише видання.

Для оцінки статків бізнесмена журналісти використовували дані з відкритих джерел про майно, пов'язане з Трампом, включаючи офіси і поля для гольфу. У розслідування зазначено, що якась частина бізнесу Трампа залишається оповитою таємницею.

Журналісти також стверджують, що значна частина статків кандидата в президенти залежить від компаній, які заборгували ще $ 2 млрд. Цей борг, за даними журналістів, може мати значний вплив на Трампа.

Сам бізнесмен стверджує, що його статок оцінюється в понад $ 10 млрд. Однак він ніколи не розкривав суму виплачуваних податків і не дозволяв провести незалежну оцінку своїх активів.

Очільник виборчого штабу Трампа фігурує в таємній бухгалтерії Януковича

Очільник виборчого штабу Трампа фігурує в таємній бухгалтерії Януковича

Нагадаємо, днями головний політтехнолог Трампа, який раніше опікувався Януковичем, звільнився. Трамп особисто повідомив про відставку Пола Манафорта 19 серпня. 

Зазначимо, що Пол Манафорт фігурує у списку прізвищ так званої "чорної бухгалтерії Партії регіонів". Крім того, агентство АР з посиланням на електронні листи заявило про таємну операцію Манафорта з лобіювання у Вашингтоні Партії регіонів під час правління позбавленого звання президента Віктора Януковича. 

Крім того, видання The New York Times повідомляло, що екс-радник Віктора Януковича Пол Манафорт міг отримати 12,7 мільйона доларів протягом 2007-2012 років з прихованої каси "Партії регіонів". Водночас Манафорт заперечив отримання будь-яких грошей. Своєю чергою, Дональд Трамп провів низку кадрових перестановок у своєму передвиборчому штабі, обмеживши у функціях Пола Манафорта.

У підопічних Манафорта - Віктора Януковича та Дональда Трампа - чимало схожих рис. Що поєднує політиків, дивіться у відеоінфографіці ТСН.ua:  

Повʼязані теми:

Наступна публікація