Журналістів двох російських каналів не пустили до Молдови

Журналістів двох російських каналів не пустили до Молдови

Фото: Reuters

Влада Кишинева вирішила депортувати журналістів РФ.

 Знімальну групу російського телеканалу РЕН ТВ не пропустили до Кишинева, де нині тривають протести, співробітники прикордонної і митної служб Молдови в аеропорту.

Про це повідомили у прес-службі каналу.

"Покинути аеропорт оператору РЕН ТВ Олександру Малишеву не дали - він буде депортований до Росії за рішенням молдавської влади", - додали на каналі.

Зазначимо, раніше до Молдови також не пустили кореспондента телеканалу LifeNews Кирила Олькова.

"Знімальна група телеканалу LifeNews, що відправилася висвітлювати протести в Кишиневі, не змогла вийти за межі аеропорту Кишинева і була депортована місцевою владою", - обурилися на телеканалі.

Нагадаємо, раніше Молдова на п'ять років заборонила в'їзд кремлівському пропагандисту, журналісту провладної російської телерадіокомпанії ВДТРК Олександру Балицькому.

У середу, 20 січня, у Кишиневі приблизно тисяча активістів заблокувала підступи до будівлі парламенту та захопили частину першого поверху. Сталося декілька бійок з правоохоронцями, які застосували проти мітингувальників сльозогінний газ. 

Протестувальники висловили невдоволення затвердженням складу нового уряду у парламенті. На думку активістів, це рішення було прийняте з порушенням.

Активісти частково витіснили поліцію із будівлі парламенту і вимагають нових виборів та відставки уряду. Під стінами парламенту зібралися тисячі людей, вони палять вогнища поруч із будівлею.

Повʼязані теми:

Наступна публікація