Журналістка ТСН розкрила секрет знаменитого "фокусу" офіціанток на Октоберфесті

Журналістка ТСН розкрила секрет знаменитого "фокусу" офіціанток на Октоберфесті

Фото: Reuters

Свято пива в Німеччині проходить за посилених заходів безпеки.

У німецькій Баварії відкрився традиційний, уже 183-й за ліком Октоберфест. Влада регіону побоюється повторення європейських терактів, тож на території встановили металеву огорожу, додаткові камери стеження та заборонили рюкзаки, а всі учасники дійства проходять до павільйонів після ретельного огляду поліції, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Окрім підвищених заходів безпеки проти безтурботної атмосфери зіграла й погода. З самого ранку в Мюнхені зарядив дощ. Однак у чергах на відкриття все одно зібралися тисячі людей. Німецький фестиваль пива досі утримує статус найбільшого народного свята у світі. Його територія поділена на 14 величезних пивних шатрів, потрапити в які складно навіть попри їх велику місткість.

Ріки пива та безупинні веселощі: у Баварії відкрився щорічний Октоберфест

Ріки пива та безупинні веселощі: у Баварії відкрився щорічний Октоберфест

У перший день Октоберфесту пиво наливають строго з 12-ї дня. Доти гості нудяться за кавою і грою в карти. Всі вони вбрані красиво: дівчата в баварських національних сукнях, які вигідно підкреслюють пишні жіночі принади. Чоловіки в так само традиційних шкіряних шортах.

Пиво на Октоберфесті особливе. Його варять спеціально для свята. Літровий кухоль коштує більше десятка євро. За порядком у шатрах стежить охорона, кількість котрої цього року зросла. "Секьюріті дуже строгі, треба гарно себе поводити та ніколи не дебоширити, і ви тоді потрапите сюди", - каже одна з гостей свята.

Одна з окрас свята – це офіціантки, які переносять величезну кількість кухлів пива за один раз. Кельнерки легко пораються з 10-12 порціями пива для клієнтів. Секрет полягає в тому, що кухлі спираються на груди, щоб розвантажити руки. Дехто з клієнтів пробує опанувати це мистецтво, однак не завжди вдало. Втім, часу для практики вдосталь – фестиваль триватиме до 3 жовтня.

Кореспондент ТСН Наталія Фібріг

Повʼязані теми:

Наступна публікація