ЗМІ назвали ім'я нападника, який влаштував теракт у Ніцці

ЗМІ назвали ім'я нападника, який влаштував теракт у Ніцці

Фото: Reuters

Документи виявили у кабіні смертоносної вантажівки. 

Стало відомо ім'я водія вантажівки, який влаштував теракт в Ніцці (Франція) ввечері 14 липня.

Про це повідомляє місцеве видання Nice Matin.

За даними журналістів, ймовірного терориста звуть Мохаммед Лахуайедж Бухлель.

Телеканал iTele із посиланням на джерело, близьке до розслідування, уточнило, що документи водія були знайдені в кабіні вантажівки.

Раніше місцеве видання Nice Matin першим написало про те, що нападник – 31-річний чоловік туніського походження. Цю інформацію підтвердила агенція Reuters із посиланням на джерело у правоохоронних структурах.

15_7_nice_1

Нагадаємо, що в Ніцці 14 липня близько 22:30 за місцевим часом на Англійській набережній, головному бульварі міста, біла вантажівка врізалася в натовп людей, які святкували День взяття Бастилії і спостерігали за салютом. Машина набрала швидкість до 60-70 кілометрів на годину і в'їхала в людей. Пізніше з авто відкрили стрілянину. Зав'язалася перестрілка з поліцією і нападник був убитий. Мерія міста назвала подію терактом і закликала людей не виходити на вулицю.

У вантажівці вбивці правоохоронці знайшли гранати та зброю. "Ісламська держава", яку підозрюють у вчиненні злочину, поки що не взяла відповідальність за теракт.

Український президент Петро Порошенко шокований трагедією, а американський президент Барак Обама засудив теракт і запропонував допомогу США в розслідуванні злочину.

 

 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація