Експерти озвучили суму збитків від землетрусу в Італії

Експерти озвучили суму збитків від землетрусу в Італії

Фото: Reuters

Наразі тривають рятувальні роботи.

Економічні збитки від землетрусу, що стався 24 серпня в центральній частині Італії, за попередніми оцінками, вже перевищили $ 1 млрд, страхові - $ 500 млн.

По це повідомляє "Интерфакс" із посиланням на оцінки експертів KAC.

Однак, підсумкові показники збитків, швидше за все, будуть вище.

Землетрус магнітудою 6,2 стався в центральній Італії в ніч на середу. Найсильніше підземні поштовхи відчули жителі областей Лаціо, Марке і Умбрія. Найбільшою мірою в результаті землетрусу постраждали населені пункти Аматріче, визнане торік одним з найкрасивіших міст Італії, Аккумолі, Посту і Аркуата-дель-Тронто.

Число жертв наближається до 250, тривають рятувальні роботи.

На місці події працюють команди рятувальників спільно з військовослужбовцями, співробітниками поліції і волонтерами регіонального відділення "Червоного хреста".

Мистецтвознавці й історики побоюються серйозного пошкодження шедеврів італійської архітектури, живопису, скульптури. Міністерство культури Італії повідомило, що визнає порятунок життів і допомогу знедоленим незаперечним пріоритетом наразі, однак у четвер буде проведено екстрене засідання керівників відомства з метою оцінки культурного збитку.

Нагадаємо, станом на 10:30 25 серпня через землетрус в Італії загинуло 247 людей, поміж них були і діти. Постраждалих понад півтори тисячі. 

Італія оговтується після землетрусу. Військові й рятувальники розбирають завали

Італія оговтується після землетрусу. Військові й рятувальники розбирають завали

Повʼязані теми:

Наступна публікація