ЗМІ повідомили про руйнування північнокорейської ракети

ЗМІ повідомили про руйнування північнокорейської ракети

ЗМІ повідомили про руйнування північнокорейської ракети

Фото: скриншот з відео

Дипломати США, Японії і Південної Кореї виступили за скликання екстреного засідання РБ ООН

Північнокорейська ракета дальнього радіусу дії, запущена в неділю, 7 лютого, згоріла в повітрі в районі на північний захід від південнокорейського острова Чеджудо.

Про це повідомляє посилаючимь на південнокорейське агентство "Енхап" видання lenta.ru.

Як заявила влада Японії, фрагменти ракети впали в море за межами зони, про яку повідомляла КНДР, передає РІА Новини. Один фрагмент, за інформацією Токіо, впав в 150 кілометрах на захід від Корейського півострова в Жовтому морі, другий в 250 кілометрах на північний захід від Корейського півострова в Східно-Китайському морі, третій - в двох кілометрах на південь від Японії в Тихому океані.

Стратегічне командування США заявило, що засікло запуск ракети КНДР, що відбувся, за його даними, о 18:29 суботи по Центральному північноамериканському часу. Ракета була запущена в південному напрямку над Жовтим морем, і, як зазначили в Стратком, не становила загрози для Сполучених Штатів.

Північна Корея запустила ракету дальнього радіусу дії вранці 7 лютого. Прем'єр-міністр Сіндзо Абе заявив, що даний крок порушує резолюцію Ради безпеки ООН. Дипломати США, Японії і Південної Кореї виступили за скликання екстреного засідання РБ ООН. Як очікується, Радбез збереться вже 7 лютого.

В кінці січня Північна Корея повідомила ООН про намір до 25 лютого запустити власний супутник. Офіційно оголошено, що це повинно послужити розвитку північнокорейської ракетної техніки дальньої дії.

Даний намір викликав різкий протест в Токіо і Вашингтоні. Міністр оборони Японії Ген Накатані віддав наказ про підготовку протиповітряної оборони країни до знищення північнокорейської ракети. Влада США заявила про намір посилити санкції відносно Пхеньяну, якщо він не відмовиться від свого задуму.

Повʼязані теми:

Наступна публікація