Знести "Джунглі". У Франції сталися сутички між мігрантами та поліцією

Знести "Джунглі". У Франції сталися сутички між мігрантами та поліцією

Фото: Reuters

Влада планує розселити мігрантів у різні райони країни.

У понеділок, 24 жовтня, влада Франції планує розпочати знесення одного з найбільших у країні таборів мігрантів у Кале, відомого під назвою "Джунглі".

Про це повідомляє ВВС.

Після знесення табору їх розселять у різні райони Франції. У разі опору поліція має намір застосувати силу.

Через це в таборі сталися зіткнення мігрантів з поліцією. Протестувальники закидали поліцейських пляшками, правоохоронці застосували димові шашки для розгону мігрантів.

Мігранти, які проживають в "Джунглях", використовують його як перевалочну базу для подальшого нелегального переїзду в Британію.

Нагадаємо, що французька поліція застосувала сльозогінний газ і водомети проти мігрантів і протестувальників, які зібралися всупереч забороні за межами трущоб поблизу Кале, відомих як "Джунглі". Близько 200 мігрантів і близько 50 протестувальників зібралися в знак протесту проти умов життя в сусідньому таборі, який президент Франсуа Олланд пообіцяв закрити до кінця року.

Як відомо, тисячі мігрантів з Афганістану та Сирії оселилися у французькому Кале протягом останніх двох років. Поліція Франції заарештувала майже 300 людей за причетність до тероризму з початку року.

Повʼязані теми:

Наступна публікація