"Золота Брама" крізь туман: найвідомішому мосту самогубців виповнилося 79 років. Інфографіка

"Золота Брама" крізь туман: найвідомішому мосту самогубців виповнилося 79 років. Інфографіка

Фото: jewelsofsanfrancisco.com

Тривалий час "Золота Брама" залишалася найдовшим підвісним мостом у світі.

У п'ятницю, 27 травня, легендарному мосту "Золота Брама", що в Сан-Франциско, виповнюється 79 років. Ця споруда є одним із символів США. Тривалий час "Золота Брама" залишалася найдовшим підвісним мостом у світі. Вона з'єднує місто Сан-Франциско на півночі півострова Сан-Франциско і південну частину мису округи Марін, поруч із містом Сосаліто.

Споруду будували більше 4 років. Урочисте відкриття відбулося о 6 ранку 27 травня 1937 року. Спочатку на міст пустили лише пішоходів. Наступного дня, 28 травня, за сигналом президента Франкліна Рузвельта з Білого дому на міст в'їхали перші автомобілі.

Дискусійним питанням під час побудови мосту став його колір. Представники бази ВМС наполягали на смугастому чорно-жовтому варіанті, щоб військові кораблі у погану погоду і туман могли побачити міст і не зіткнутися з ним. Однак будівельники зупинилися на такому ж кольорі, як і в антикорозійного покриття, що отримав назву International orange.

Міст сумнозвісно відомий тим, що є найпопулярнішим місцем для самогубств у світі. Кожні два тижні хтось вкорочує собі віку, стрибнувши з мосту. Тому міст постійно патрулюють поліцейські. Кількість самогубств знизилася, однак остаточно вони не припинилися.

golden gate 27.05.

Повʼязані теми:

Наступна публікація