Зона впливу Талібану: які території Афганістану атакують бойовики. Інфографіка

Зона впливу Талібану: які території Афганістану атакують бойовики. Інфографіка

Бойвики атакують райони на сході та півночі / Фото: Reuters

Місяцями країна живе під ризиком чергових атак.

9 грудня терористична організація "Талібан" взяла на себе відповідальність за два криваві напади у афганському місті Кандагар, які було здійснено протягом 24 годин.

У ніч з 8 на 9 грудня, терористи влаштували штурм на поліцейську дільницю, унаслідок чого загинули двоє нападників та троє поліцейських, повідомило агентство Al Jazeera.

Пізніше, 9 грудня таліби атакували аеропорт, через що загинули більше 30 осіб, передає The Guardian.

Зокрема, серед постраждалих виявилися як військові сили Афганістану, так і цивільні.

Напад на велелюдне летовище таліби здійснили уночі, у "кращих традиціях" свого руху, повідомляє видання, наголосивши, атака стала одною з багатьох протягом кількамісячного протистояння повстанців та урядових сил.

 Втім, найкривавішим за період протистоянь залишається конфлікт у Кундузі, за який восени урядові війська боролися із талібами.

Терористи "Талібану" взяли під контроль одну із найбільших провінцій Афганістану, оточивши її із трьох боків рано вранці.  Урядовим військам спочатку вдалося вибити Талібан на околиці міста, проте надвечір бойовики захопили більшість урядових будівель і штаб-квартиру поліції.

Втім пізніше, після двох тижнів боїв, бойовики ісламістського угрупування "Талібан" оголосили про відвід своїх сил з міста Кундуз на півночі Афганістану.

Однак, території, які атакують таліби, охоплюють ледь не половину країни, що можна побачили на інфографіці нижче.

Зокрема, від атак талібів потерпає Південь країни, райони на Сході та Півночі, зокрема місто Кандагар, Кабул, Джелалабад, Баглан та Кундуз. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація