Зросла кількість загиблих мігрантів у корабельній аварії в Егейському морі

Зросла кількість загиблих мігрантів у корабельній аварії в Егейському морі

Ілюстрація / Фото: Hürriyet

Зараз ведеться пошуково-рятувальна операція, в якій задіяні три катери і вертоліт.

Щонайменше 25 людей загинули в результаті аварії судна з мігрантами в Егейському морі біля берегів Туреччини.

Серед потонулих - 13 дітей.

Судно направлялося в Грецію і затонуло біля берегів турецького району Дідім на південному заході Туреччини. Співробітникам берегової охорони вдалося врятувати 15 біженців. Скільки пасажирів було на борту під час аварії, не встановлено. Зараз ведеться пошуково-рятувальна операція, в якій задіяні три катери і вертоліт.

Нагадаємо, що у 2015 році країни Європи зіткнулися з масштабним припливом біженців.

6 березня НАТО вирішило розгорнути бойове чергування кораблів у територіальних водах Греції і Туреччини в Егейському морі. Завдання — допомогти Греції, Туреччині та Європейському союзу в зусиллях "по боротьбі з торгівлею людьми і злочинними мережами, які підживлюють кризу".

Раніше повідомлялося, що близько 40% мігрантів, які прибувають до Європи по так званому балканському маршруту, не отримають притулку в ЄС. За останніми даними прикордонного агентства Frontex, нині знижується кількість біженців-сирійців, які шукають в Європі порятунку від конфлікту в своїй країні.

зокрема, у січні 2016 року лише 39% всіх мігрантів становили сирійці, тоді як у вересні 2015 року їх кількість становила 69%. Кількість іракців зросла від 8% до 25%, а афганців - від 18% до 24%.

Крім того велика частина мігрантів, які потрапляють до Європи через Туреччину, що прибувають з Північної Африки і класифікуються як економічні мігранти.

Франція відкриє шлях мігрантам до Великої Британії, якщо Лондон заявить про вихід з Євросоюзу

Франція відкриє шлях мігрантам до Великої Британії, якщо Лондон заявить про вихід з Євросоюзу

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація