Зруйновані мости і 17 жертв. Reuters показало фото наслідків урагану десятиліття у США

Влада планує евакуювати більше мільйона людей. 

Південне узбережжя Сполучених Штатів готується до приходу урагану "Метью" -  за добу тут спорожніли полиці в магазинах і довгі черги до заправок. Про це йдеться в сюжеті ТСН.16:45.

Тут не тільки заправляють баки, а й купують бензин додому, для генераторів, на випадок, якщо кілька днів доведеться сидіти без струму.

Черги і в супермаркетах, у деяких навіть виділили окремі полиці під "товари для урагану", яким гарантують найнижчу ціну. Їх розбирають - за лічені хвилини. Першими закінчуються ті самі генератори, а також вода, батарейки і ліхтарики.

Більше мільйона людей збираються евакуювати лише в Південній Кароліні.

"Евакуація розпочнеться о третій годині, тому просимо всіх зібрати речі заздалегідь, зв'язатися з родинами, подумати - куди ви їдете. Наша мета - якомога швидше прибрати якнайбільше машин із доріг. Це триватиме до вихідних. Тому прошу вас - якщо вже кудись приїхали - сидіть удома", - заявила губернатор Південної Кароліни Ніккі Хейлі.

На Гаїті Метью вже зустрічають. Швидкість вітру тут сягає 230 кілометрів на годину. Міст між столицею і Південним Гаїті зруйнований вщент, постраждали й інші дороги. Жертвами стихії стали двоє людей, ще четверо - в сусідній Домініканській республіці, однак це лише найперші цифри.

За останніми даними Reuters, внаслідок стихії загинули 17 людей. 

Нагадаємо, раніше на Гаїті почалася евакуація жителів з районів, де очікуються зливові дощі, повені та вітер через найпотужніший за останні дев'ять років у Атлантиці ураган "Метью".

Після того як ураган пройде через південно-західну частину Гаїті, він попрямує на Кубу, а потім на Багамські острови. У четвер, 6 жовтня, ураган досягне узбережжя американського штату Флорида, прогнозують метеорологи.



 

Південне узбережжя США готується до приходу урагану "Метью"

Південне узбережжя США готується до приходу урагану "Метью"

Повʼязані теми:

Наступна публікація