"Зупинимо війну Путіна в Україні". По всьому світу відбудуться акції на підтримку українців

"Зупинимо війну Путіна в Україні". По всьому світу відбудуться акції на підтримку українців

Ілюстрація / Фото: ТСН.ua

Акції відбудуться у більш ніж 70 містах.

14 і 15 жовтня до Дня захисника України в більш ніж 30 країнах світу відбудуться міжнародні акції солідарності з українським народом. 

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Cеред учасників акцій – політики, громадські активісти, представники українських громад із держав Євросоюзу, зі США і Китаю.

"Наші вимоги – вивести з території України російські окупаційні війська, посилити й збільшити спостережну місію ОБСЄ та її роботу до 24 годин на добу 7 днів на тиждень і допустити спостерігачів ОБСЄ до українсько-російського кордону на ділянці, яку Україна тимчасово не контролює. Ми вимагаємо звільнити громадян України, яких незаконно утримують під арештом як на території Росії, так і в окупованому Криму", – зазначила європейський координатор акції Ірена фон Бург.

За її словами, акції з вимогою до Росії та її керівництва зупинити війну в Україні відбудуться також у більш як двадцяти містах України – у Києві, Львові Маріуполі, Одесі, Сумах, Черкасах та інших українських містах.

По всьому світу акції проходитимуть у більш ніж 70 містах.

Нагадаємо, 2 жовтня сотні людей у 26 містах світу одночасно взяли участь в акції "День гніву за Алеппо" проти військових дій у Сирії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація