Звільнення Савченко не забезпечує РФ скасування санкцій від ЄС

Звільнення Савченко не забезпечує РФ скасування санкцій від ЄС

Фото: Reuters

При цьому, Україна обіцяла РФ, в обмін на Савченко, лише ГРУвців

Євросоюз не планує знімати санкції із Російської Федерації у зв'язку із звільненням української льотчиці Надії Савченко. Про це заявив посол України при Раді Європи Дмитро Кулеба в Facebook.

 При цьому, Кулеба наголосив, що нічого окрім звільнення ГРУвців Єрофеєва та Александрова Україна не обіцяла РФ в обмін на Савченко.

"Ні, нічого окрім Єрофеєва і Александрова ми Росії в обмін на Савченко не обіцяли. Ні, в ЄС звільнення не сприймають як привід пом'якшувати санкції проти РФ", - написав дипломат.

При цьому, Кулеба наголосив, що Росія не "дала задню у війні", а лише "програла чергову битву".

Нагадаємо, глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що Кремль не обговорював і не збирається обговорювати критерії скасування санкцій проти країни. Він називає абсурдом, що скасування санкцій Євросоюз прив'язує до виконання Мінських угод. Російський міністр додав, що влада Російської Федерації не буде поступатися "національними інтересами" під тиском санкцій. Лавров сказав, що відповідь Кремля на санкції, який він назвав "недружніми кроками", "був збалансованим і враховував права і зобов'язання Росії за міжнародними договорами, в тому числі в рамках СОТ".

Раніше, найвпливовіші країни світу вже фактично прийняли рішення щодо подовження економічних санкцій проти Росії. Як відомо, період дії піврічних економічних санкцій проти Росії завершується влітку. Країни G7 на саміті, який відбудеться наступного тижня в Японії, вирішуватимуть їх подальшу долю.

Повʼязані теми:

Наступна публікація