Звинувачений у хабарництві міністр Улюкаєв не боявся тролити Путіна - ЗМІ

Звинувачений у хабарництві міністр Улюкаєв не боявся тролити Путіна - ЗМІ

Фото: Reuters

Екс-глава Мінекономрозвитку РФ мав репутацію "відморозка".

Звинувачений в отриманні хабара в розмірі 2 млн доларів міністр економрозвитку РФ Олексій Улюкаєв не боявся сперечатися з президентом Росії Володимиром Путіним і навіть його тролити.

Джерело "Медузи", близьке до апарату уряду, стверджує, що у Улюкаєва "була репутація відморозка".

"Розповідали, що, коли Путін в минулому році повернувся з саміту в Австралії і стало зрозуміло, що країна в повній ізоляції, він зібрав членів економічного блоку уряду і сказав: "Розкажіть, який у вас план дій". А Улюкаєв відповів: "Володимире Володимировичу, ми думали, що план є у вас". Ніхто собі не дозволяє так поводити себе з Путіним", - розповів співрозмовник видання.

Нагадаємо, російського міністра затримали 15 листопада співробітники ФСБ під час отримання хабара у розмірі 2 млн доларів. За версією слідства, Улюкаєв вимагав гроші від представника "Роснефти" за законну видачу позитивного висновку і оцінки операції з придбання державного пакету акцій компанії "Башнефть".

Головним суддею в процесі став одіозний Артур Карпов, який за винесення політичних рішень у справах потрапив у списки Магнітського і Савченко.

Голова уряду Російської Федерації Дмитро Медведєв назвав затримання міністра економічного розвитку Олексія Улюкаєва важкою подією, яка перевершує межі розуміння.

15 листопада Путін звільнив Улюкаєва від займаної посади "у зв'язку з втратою довіри".

Хабар на мільйони доларів: арешт у Росії може стати найгучнішим у її новітній історії

Хабар на мільйони доларів: арешт у Росії може стати найгучнішим у її новітній історії

Повʼязані теми:

Наступна публікація