10 причин відвідати Львів

10 причин відвідати Львів

"Сексуальні" напої продають в центрі міста / Фото: УНІАН

Місто на Заході України бурхливо розвиває туристичну галузь завдяки багатій історії.

Площа Ринок - центр Львова / Фото: city-adm.lviv.ua
Видання Rough Guides опублікувало 10 причин для відвідин Львова.

Автором статті є Джонатан Бусфільд, який пише, що Львів - найбільший сюрприз в Україні, колишній форпост імперії Габсбургів.

Старе місто, яке ідеально підходить для прогулянок

Старе місто Львова досі виглядає і відчуває себе як частина Центральної Європи. Її сумбур католицької, православної та вірменської церков засвідчує мультикультурне минуле. Центр соціального життя Львова є простора площа Ринок, яку оточують лабіринти дворів, кафе на відкритому повітрі і відреставровані будинки. Ностальгія за часами Габсбургів добре використовується в індустрії туризму, яка бурхливо розвивається. На площі турист побачить своєрідну театралізовану виставу, участь в якій беруть перевдягнені в костюми позаминулого століття люди. Тут же можна відвідати тематичні кафе, побачити офіціанток в унікальному вбранні, які розносять кухлі пінистого пива.

Зелень по проспекту Свободи

Уздовж історичного центру Львова є проспект Свободи - широка двосмугова вулиця, на якій розташувався фонтан. Біля фонтану є Львівський оперний театр, на якому, починаючи з 1900 року, знаходиться тріо крилатих статуй, що символізують мистецтва. На південь від опери встановлений сучасний пам'ятник українському поетові Тарасу Шевченку, а також статуя польському національному барду Адаму Міцкевичу.

Львівський оперний театр / Фото: УНІАН

Магія Карпат

Піки і пасовища Карпат знаходяться далеко від центрі Львова, але вони завжди надавали потужний вплив на уяву міста. Відтак, на північний схід від центру міста існує Музей народної архітектури, який показує сільські традиції українського південного заходу. Найбільш вражаючими є карпатські церкви з дзвіницями.

Мистецтво під відкритим небом – Личаківський цвинтар

У трьох кілометрах на південний схід від центру, знаходиться Личаківський цвинтар - один із найзнаменитіших цвинтарів Європи. Тут поєднані ландшафтна краса і пам'ятники, вік яких сягає двохсот років. Закладений у 1786 році цвинтар став музеєм-заповідником, де багато декоративних сімейних каплиць, прикрашених ангелами і статуями.

Личаківський цвинтар / Фото: УНІАН

Музеї старої школи

Музеї Львова чарівні, адже мають скрипучі дерев'яні сходи, поліровані паркетні підлоги, співробітників, які слідують за Вами з однієї кімнати в іншу. В приміщеннях немає нічого сенсорного. Особливим музеєм є Львівська галерея мистецтв, розташована в грандіозному палаці Потоцьких.

Пиво з традицією

Одним із винятків із правила музеїв старої школи є музей пивоваріння. Розважальний дисплей розповідає про історію пивоваріння від її витоків до наших днів. Львівська пивоварня була шанована і в часи Габсбургів, і в радянські, тому що має велику кількість місцевих рецептів пива. І це ще не все. В місті є власний завод пивоваріння, який постачає напої до барів Львова. Є також і приватні броварні, наприклад, "Кумпель".

Прогулянка парком

Велику кількість зелені можна побачити на південь від центральної Львові. Це - Стрийський парк, який є ідеальним місцем для прогулянок і пікніків на ковдрі. У південно-західній частині парку можна побачити львівську дитячу залізницю.

Сексуальні напої

Леопольд фон Захер-Мазох - один з найвідоміших синів Львова. Незважаючи на те, що місто наповнене тематичним кафе і пабами, Львів, що цілком доречно,віддав свою данину цій людині пам'ятником і баром. В закладі існує своя унікальна і цікава модель обслуговування.

Смерть від шоколаду

За час Габсбургів отримали розквіт і львівські кав'ярні. Вони наповнюють місто ароматами кави, гарячого шоколаду і морозивом. І, судячи з великої кількості кафе і кондитерських виробів на центральних бульварів міста, це дуже важлива традиція. Одним з найцікавіших закладів є Львівська майстерня шоколаду. Відвідувач може їсти, пити шоколад в будь-якій кількості. А цукерки можна придбати у всіх можливих формах, розмірах і ароматах.

Українські сорочки

Вишиванки можна купити на розі вулиць Театральної та Лесі Українки / Фото: УНІАН
Один з найбільш автентичних сувенірів будь-якої українського поїздки є вишиванка - біла сорочка з вишивкою в традиційних народних мотивах. Їх місцеві жителі носять в урочистих випадках. Знайти сорочки ручної роботи можна на ринку ремесел на розі вулиць Театральної та Лесі Українки. Дешевші ціни на Краківському ринку, який є основним місцем для купівлі фруктів, овочів і недорогого одягу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація