10 причин відвідати Туреччину

Туреччина сподобається усім своєю унікальністю і багатством культури і традицій.

Туреччина не залишить вас без приємних спогадів і вражень від відпочинку. Поїздка в цю країну викликає завжди безліч емоцій. Ця країна славиться чистими пляжами, теплим морем, комфортними готелями і багатими ринками. Щороку до Туреччини приїжджають десятки мільйонів туристів.

Сайт ТСН.Туризм зібрав десять причин відвідати цю дивовижну країну.

Ціни

На турецьких курортах можна знайти варіанти відпочинку на будь-який гаманець. Багато готелів мають систему "все включено", що дозволяє не перейматися пошуком кафе або ресторанів. У готелях ви отримаєте смачну їжу. При цьому звертайте увага на алкоголь. Турецькі напої мають недобру славу.

Транспортне сполучення і відсутність віз

Добратися до турецьких курортів в Україні не складно. Літаки відправляються з основних аеропортів нашої країни. Кілька годин перельоту – і ви потрапляєте в казку. Ціни на квитки влітку, коли сезон, найдорожче. Згодом їхня вартість дещо падає.

Не забувайте, що для туристів з України турецькою владою були скасовані візи.

Фантастичні готелі

На рівень обслуговування в турецьких готелях рівняється багато курортів у світі. І це дійсно так. Номери зарекомендували себе дуже зразковими, комфортабельними і чистими. Персонал готелів володіє багатьма мовами, тому бар'єру у спілкування не виникає. Одним з плюсів турецьких готелів є демократичні ціни з високим рівнем сервісу.

Пляжі і море

Цього річ турецькі пляжі потрапили до рейтингу найбільш чистих у світі. Недаремно Туреччина пропонує туристам великий вибір пляжів на будь-які запити.

Так, у Кемері - галькові пляжі. Змішані пляжі знайти можна в Аланії. Додамо, що більшість пляжів Туреччини заробили найвищі нагороди.

Туреччина - справжній рай на Землі / Фото: Facebook/Oksana Denysova

Вода в Середземному морі - кристально чиста (особливо на курортах Кемеру).

Їжа

Турецька кухня славиться своїми кулінарними традиціями. У країні, особливо в найбільших місцях скупчення туристів, існує безліч чудових ресторанів, які пропонують широкий вибір страв і кухонь. Шеф-кухарі використовують свіжі інгредієнти. Традиційними вважається кебаб. Виготовлений вперше в Каппадокії кебаб поширився по всій Туреччині. М'ясо та овочі у глиняному горщику готують на сильному вогні. Офіціант принесе вам ніжне м'ясо з перцем, цибулею і різними натуральними соками.

Не забудьте спробувати долму. Це овочі, які фаршировані рисом і сумішшю трав. Найбільш популярними є фаршировані перці. Цю страву рідко готують у ресторанах, адже її приготування займає тривалий час.

Сак Кавурма - суміш м'яса, перців, цибулі, помідорів, які змішуються з деякими травами, а потім готуються на сильному вогні в залізній каструлі, яка нагадує казанок з опуклим днищем. Традиційно подається з рисом і деякими овочами.

Пам'ятки

У Туреччині так багато пам'яток, що їх, напевно, не встигнеш обдивитися за все життя. Мечеті, православні церкви, музеї, унікальне поєднання європейської і азійської архітектури, багатство, яке залишили османські імператори - все це лише невелика частина національного надбання. На кожному курорті чи великому турцентрі вам запропонують чисельні поїздки за вашим бажанням. Особливу увагу приділіть Стамбулу. Поїздка в цей мегаполіс не залишить вас без вражень.

Туреччина - справжній рай на Землі / Фото: EastNews

Культура і традиції

Турки бережно і з повагою ставляться до свого культурного надбання. Протягом багатьох століть тут формувалась сьогоднішня турецьку культура. Вплив на неї мали шумери, лідійці, римляни, греки і Османська імперія. Така суміш робить культуру Туреччини унікальною і неповторною. Іслам також має свій вплив, який щороку тільки збільшується. У турецьких закладах обов'язково подивіться на танці дервішів.

Шопінг

З давніх часів Туреччина славиться своїми товарами і ринками. Торговельні шляхи, які розвивались багато століть тому, сприяють торгівлі і сьогодні. Турецькі базари – дуже важлива причина відвідати цю країну. Сьогодні в усьому світі люблять текстильні тканини.

Слід зазначити, що головний центр – Стамбул, який вражає фантазію мандрівників. Відвідайте Гранд Базар, ринок спецій, караван-сараї у Бурсі, Газіантепі, Ізмірі, Анталії і Трабзоні.

Сьогодні по всій Туреччині діє понад 300 торговельних центрів. Більшість з них відкриті сім днів на тиждень з 10 ранку до 10 вечора. У Стамбулі і Анкарі діють фестивалі торгівлі. У столиці країни фестиваль працює в липні.

Адреналін

Якщо вам не вистачає у житті адреналіну, то його вдосталь є в Туреччини. Піднятися у небо можна у Каппадокії на повітряній кулі. На планері політати можна над блакитними водами Олу Деніз. Якщо і цього виявиться замало, то спробуйте свої сили у джип-сафарі, прогулянки на конях.

Нічне життя

Нічне життя Туреччини – різноманітне і багате. В Аланії ви знайдете безліч нічних клубів, барів, ресторанів, дискотек. На Кемер поспішає переважно молодь.

Повʼязані теми:

Наступна публікація