На Тернопільщині є унікальне місто, аналоги якому існують лише в США та Франції

На Тернопільщині є унікальне місто, аналоги якому існують лише в США та Франції

До Заліщиків раніше приїжджали відпочивати з усієї Європи

Колись Заліщики були курортом міжнародного значення.

Містечко Заліщики на Тернопільщині є унікальним селищем-півостровом. Воно лежить у глибокому яру Дністра. Крім Заліщиків подібних місць лише два в світі: підкова Мармурового каньйону в США та Мозель у Франції, йдеться у "Сніданку з 1+1".

Це єдине місце в Західних областях України з м'яким кліматом, тому колись тут був європейський курорт. У Заліщиках колись була набережна та пляж міжнародного рівня, але у 1961 році повінь знищила пляжі. Після цього курорт більше не відновлювали.

Через свій особливий клімат тут усе дозріває на два тижня раніше. Тому майже в кожному городі вирощують помідори та перець.

Заслуговує на окрему увагу Заліщанський санаторій для дітей. У оздоровчому закладі тримають коней, адже іпотерапія дуже корисна для дітей, також у санаторії є соляна кімната. А проживання у дитячому закладі з п'ятиразовим харчуванням коштує всього 100 грн на добу.

Цього тижня "Сніданок з 1+1" подорожує Західною Україною. Раніше журналісти знайомили з одним з чудес країни - Хотинською фортецею та селом, якого немає на жодній карті - Бакотою.

Заліщики - дешеві санаторії і корисна городина

Заліщики - дешеві санаторії і корисна городина

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Як змінюється клімат
Наступна публікація