Польща спростила візовий режим для українських туристів

Польща спростила візовий режим для українських туристів

Українцям спростили туристичні візи до Польщі

Сторони дійшли до згоди щодо вирішення принципових питань.

Польща ухвалила рішення про спрощення візового режиму для туристів із України.

Як повідомили у Департаменті інформаційної політики Міністерства закордонних справ України, така домовленість була досягнута у Львові під час українсько-польських консультацій з консульсько-правових питань.

Так, починаючи з 15 травня цього року, громадяни України, які вже мали короткострокові візи з метою туризму, зможуть отримати однорічну багаторазову візу, а громадяни, які звертаються за шенгенською візою вперше, отримуватимуть піврічну дворазову візу.

Також Польщею прийнято рішення щодо максимального спрощення видачі віз особам, переселеним з території Польщі та їхнім нащадкам. Зазначені особи можуть клопотати про отримання дворічних віз (в разі відсутності візової історії) та п'ятирічних віз (в разі її наявності) разом з супроводжуючою особою/опікуном/родичем.

Крім того, остаточно узгоджено текст проекту угоди про правила місцевого прикордонного руху.

Проектом угоди передбачається: встановлення 90-денного строку перебування в межах прикордонної зони з дати кожного в'їзду; скасування плати за оформлення дозволів на перетин кордону для громадян України вдруге та наступні рази; вилучення з переліку вимог для громадян України при перетині кордону в рамках прикордонного руху наявності страхового полісу; включення до переліку додаткових населених пунктів, що входять в межі 30-ти кілометрової зони, які не були включені до переліку раніше.

Нагадаємо, США продовжили дію візи для українців до 10 років.

Повʼязані теми:

Наступна публікація