Американець проїхав три тисячі миль на "громадському" велосипеді і виклав фотозвіт в Instagram

Американець проїхав три тисячі миль на "громадському" велосипеді і виклав фотозвіт в Instagram

Чоловік проїхав 2930 миль на синьому велосипеді / Фото: Countribike/Instagram

Для мандрівки чоловік вирішив скористатися програмою обміну велосипедів Citibike.

Житель Нью-Йорка Джеффрі Тененхос вирішив розбавити свої сірі офісні будні та відправитися у п'ятимісячну подорож країною на велосипеді. У серпні 2015 року американець скористався програмою обміну велосипедів Citibike, виїхав з док-станції в нижньому Манхеттені та направився до сонячної Каліфорнії.

Про це пише Mashable.

Зауважимо, що система CitiBike не призначена для того, щоб долати великі маршрути. Незважаючи на популярність програми обміну велосипедів, Тененхос стверджує, що не укладав жодних угод з CitiBike.

"Це не рекламний трюк, - каже Тененхос. - Є набагато легший спосіб отримати розголос. І він не пов'язаний з тим, щоб протягом п'яти місяців крутити педалі на гігантському синьому велосипеді".

Крім того, один раз Джеффрі навіть оштрафували. Американець заплатив 1,2 тис дол. через те, що він просто не встиг вчасно повернути свій транспорт.

За п'ять місяців чоловіку довелося пройти крізь сніг, дощ і бруд. Але у нього також з'явилося чимало нових друзів. Тененхос подолав понад 2930 миль на CitiBike і задокументував свою поїздку в Instagram. 

Нагадаємо, що нещодавно організація Copenhagenize Design оприлюднила рейтинг "доброзичливих до велосипедистів" міст. Очолив список Копенгаген (Данія). Організація оцінювала міста за 13 головними критеріями, серед який заохочення владою велоруху, рівень розвитку інфраструктури та безпеки велосипедистів. Серед 20-ти найкращих українських міст поки що немає.

Повʼязані теми:

Наступна публікація