Чернігівський умілець винайшов шампанське з меду

250 пляшок шампанського вистачить на всіх сусідів.
Бджоли весь рік охороняли 250 пляшок медового напою, зробленого хазяїном.

Шампанське з меду можна отримати в домашніх умовах. Так роблять в родині народного умільця Миколи Вовнянка на Чернігівщині. Кажуть, це давня слов’янська технологія виготовлення шампанського з меду.

У чоловіка позаду 10 років експериментів. Вже має 250-т пляшок напою і зберігає його на городі у ямі.

Журналісту ТСН вдалося побувати на відкопуванні і дегустації нового шампанського – цьогорічного.

Минулорічна партія так порвала пляшки на осколки, що, слава богу, всі остались цілі та неушкоджені

Рецепт медового ігристого винахідник вичитав у старенькій книзі, навіть автора не пам’ятає. А от інгредієнти перелічить навіть уві сні: вода, мед, пиво (там є дріжджі), лимон і родзинки.

Перше шампанське було відкорковане ще 10 років тому. Відтоді Микола роздумує, як позбутися осаду у напої. Українські медовари робили просто – перевертали пляшку догори дном і закопували в землю.

Закопав не багато не мало – 250 пляшок. А щоб ніхто дочасно не спокусився на ігристе, оточив схованку вуликами з бджолами. Вони й охороняли. Експеримент з осадом вдався, залишилося трохи проекспериментувати з кольором.

Микола Вовнянко думає, що на це піде роки 2. І рідні будуть пити абсолютно чисте медове шампанське.

Деталі дегустації дивіться у відео ТСН.

Читайте також:

Козловський на швидкій допомозі їздив за шампанським

Одеський завод шампанських вин купили італійці

Шампанське винайшли в Британії, а не у Франції

Українського шампанського може більше не бути (відео)

Шампанське з меду

Цікaвинки 31 липня, 2009, 20:48

Дізнавайтеся головні новини першими — підписуйтесь на наші push-сповіщення.
Обіцяємо повідомляти лише про найважливіше.

Відправити другу Надрукувати Написати до редакції © За матеріалами ТСН / М.К.
Побачили помилку - контрол+ентер
Останні Перші Популярні Всього коментарів: 1
Вибір редакції