Живий Джон Сноу, котобілка та "лова-лова" від Зіброва. Топ-10 позитивних новин тижня

Живий Джон Сноу, котобілка та "лова-лова" від Зіброва. Топ-10 позитивних новин тижня

Фото: УНІАН

У Стретфорді-на-Ейвоні пройшов парад "шекспірів", а в США встановили рекорд з поїдання перців чилі.

За цей тиждень світ вшанував пам'ять Вільяма Шекспіра та зустрів нову серію серіалу "Гра Престолів". Крім того, православні християни готуються до Великодня та травневих свят. Як завжди, ТСН.ua зібрав найпозитивніші новини тижня.

1. Живий Джон Сноу

Компанія Red Bull, яка відома своєю любов'ю до екстремальних видів спорту, зняла кумедний рекламний ролик за мотивами "Гри престолів". Спочатку у кадрі лежить людина, схожа на одного з головних героїв серіалу Джона Сноу, якого вбили наприкінці п'ятого сезону. Потім йому дають випити енергетичний напій Red Bull, чоловік підводиться на ноги і починає кататися на сноуборді, розмахуючи мечем. При цьому він кричить: "Стережіться, ходоки! Я повернувся!".

2. Вшанування Шекспіра

23 квітня 2016 року виповнилося 400 років від дня смерті Вільяма Шекспіра. Передусім сотні людей вшанували письменника у його рідному містечку Стретфорді-на-Ейвоні. Мешканці перевдягалися в костюми персонажів творів майстра, одягали маски, танцювали, розігрували сцени з книг автора.

Найвідоміша трагедія Шекспіра "Гамлет" українською мовою перекладалася багатьма, проте один з кращих перекладів, на думку редакції ТСН.ua, був виконаний Юрієм Андруховичем. Тому ТСН.uа запропонував читачам перевірити, наскільки добре вони знають "Гамлета" в перекладі Андруховича і чи зможуть відрізнити його від інших творів українського письменника та публіциста.

3. Цуценятко-сирота

У штаті Мічіган для новонародженого цуценятка Боббі, який втратив свою маму в автомобільній аварії, волонтери знайшли нову родину, щоправда, котячу.

Так сталося, що у волонтерів саме була кішка, яка нещодавно народила кошенят. І вони вирішили спробувати - а чи не прийме вона й цуценятко. План спрацював, і тепер Боббі росте у прийомній родині. Кошенята сприйняли Боббі за свого. Судячи з відео, вони полюбляють гратися разом.

4. Кішка прихистила білченят

Водночас у Полтаві патрульні поліцейські знайшли покинутих білченят у траві біля зупинки "Фарфоровий завод". Поліцейські відвезли їх до ветеринара, який розповів, чим їх годувати і визначив, що їм близько двох тижнів.

Але врешті білченятам знайшли не тільки новий дім, але і нову маму. Їх прийняла до себе кішка, яка щойно народила кошенят. За іронією долі, кішку звуть Білка.

5. Колискова на ніч

У Мережі стало популярним зворушливе відео дівчинки, яка співає пісню собаці Лайлі. Власник собаки поїхав у Середню Азію на рік служити у ВМС США. На цей час родина Донни Масусок прихистила тварину.

Донька Донни, Анна, дуже полюбила домашнього улюбленця. На відео дівчинка лежить поруч із вірним другом, обіймає його та співає пісню "You Are My Sunshine".

6. В очікуванні Великодня

До Великодня залишилося всього декілька днів і багато хто вже починає готуватися. Символом свята завжди є паска та великодня писанка. Кожен, звісно, готується по-своєму. Аби полегшити вам життя, редакція ТСН.ua розписала кожен етап процедури підготовки до Великодня та зібрала їх в інфографіку.

писанка

Крім того, напередодні великого свята, ТСН.ua вирішив зібрати кілька оригінальних рецептів паски, починаючи з традиційної та закінчуючи шоколадною.

7. Побачення наосліп у 90 років

93-річна Міріам Штайнер та 90-річний Гарольд Шарлін влаштували побачення наосліп, яке їм організувала онука Шарлін Дженні. Дівчина випадково зустріла Міріам і настільки була вражена її бадьорості, що сказала їй: "Чи ви не проти були б сходити на побачення з моїм дідусем?"

Фото: Mashable

І Штайнер, і Шарлін – вдівці. Чоловік Маріам помер у 1999 році і після його смерті вона нікого собі не шукала, але щось її змусило погодитися на побачення. За словами Шарлін і Штайнер, їхнє побачення було кращим, ніж будь-хто може собі уявити.

8. Польська залізниця Лова-Лова

Укранський співак Павло Зібров знявся у видовищному кліпі із танцями на коліях, чим неабияк обурив "Укрзалізницю" та привернув увагу юзерів. Так, за добу відеороботу переглянули понад сто тисяч людей. У коментарях користувачі, здебільшого, хвалять Зіброва за вміння пожартувати над собою.

Зірка знявся у кліпі разом із молодим гуртом "Плюшевий Бруклін" та попросив стати новим директором польської залізниці. "Польська залізниця лова-лова, зробіть керівником Павла Зіброва", - ось головне послання композиції. При цьому Зібров вразив неочікуваним образом Король RnB та майстерно "зачитав" свої репліки, підкріплюючи "картинку" реперськими рухами.

9. Світовий рекорд з поїдання перців чилі

Чоловік з Нью-Йорка встановив новий світовий рекорд із поїдання перцю чилі. На відео можна побачити, як вже після п'ятого перцю, у чоловіка починаються блювотні рефлекси, а все його обличчя повністю червоне. Тим не менш, він не зупиняється та продовжує їх жувати та ковтати. "Після того, як я зупинився і перестав їсти, я тільки відчував сильний опік в моєму горлі. Це було дуже болісно", - розповів переможець.

10. Книжковий флешмоб

Український дизайнер Ілля Стронґовський влаштував у Мережі книжковий флешмоб: він додав напис "Гаррі Поттер" до назви на обкладинці скандально відомих "Польових досліджень українського сексу" Оксани Забужко. Ідею оперативно підхопили інші юзери, наприклад журнал "Світ фентезі" та спільнота "Гаррі Поттер українською", які стали міксувати ім'я персонажа із творами української та світової літератури.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація