Французький винахід. Купальнику "бікіні" виповнилося 70 років

Французький винахід. Купальнику "бікіні" виповнилося 70 років

Фото: pixabay.com

До 1946 року ніхто навіть уявити не міг, що тіло можна настільки оголити на звичайних міських пляжах.

Рівно 70 років тому світ вперше побачив купальник "бікіні". Сьогодні ця частина жіночого гардеробу здається нам звичною. Але до 1946 року ніхто навіть уявити не міг, що тіло можна настільки оголити на звичайних міських пляжах. Про це йдеться в сюжеті "Сніданку з 1+1".

У 1946 році у Франції інженер Луї Реард помітив, що жінки почали підкочувати купальні костюми, аби тіло більше засмагало. Тоді він вирішив створити купальник, що складався з двох елементів. Новий купальний костюм отримав назву бікіні.

Спочатку відвертий купальник обурив суспільство. Лише через 10 років, коли на екрани вийшов фільм "І Бог створив жінку", в якому Бріджит Бордо з'явилась в бікіні, відверті купальники миттєво заполонили пляжі Європи.

Сьогодні дівчата в бікіні також невід'ємна частина пляжного пейзажу столиці. Однак обирають бікіні навіть ті, хто приходить на пляж не лише відпочивати. Так, Марина вже другий рік працює в столичному пляжному патрулі, тож встигла оцінити всі переваги купальника.

"Бікіні – це комфортно, зручно як для тіла так і для роботи і навіть коли була маленькою дитиною все одно було бікіні, суцільного купальника в мене не було ніколи", - розповіла вона.

На красі та зручності знається Дар'я Король, власниця бренду-виробника купальних костюмів, які обрав для себе столичний пляжний патруль. Дівчина радить звертати увагу не лише на фасон, а й на склад тканини

"Тканина повинна пропускати крізь себе повітря щоб тіло дихало. Тобто оптимальний варіант - це коли 18-25% еластану", - зауважила вона.

Сьогодні винахід французського інженера присутній в гардеробі майже кожної жінки. Без нього важко уявити будь-який конкурс краси. А голлівудські зірки намагаються похизуватися своїми формами саме в бікіні.

Рівно 70 років тому світ вперше побачив купальник "бікіні"

Рівно 70 років тому світ вперше побачив купальник "бікіні"

Повʼязані теми:

Наступна публікація