Голова МЗС Польщі розсмішив співвітчизників, розповівши про переговори з неіснуючою країною

Голова МЗС Польщі розсмішив співвітчизників, розповівши про переговори з неіснуючою країною

Фото: Reuters

Поляки почали насміхатися над Ващиковським у соціальних мережах.

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський став об'єктом насмішок у себе в країні після того, як розповів про переговори з представником неіснуючої країни Сан-Ескобар.

Виступаючи у вівторок перед журналістами у Нью-Йорку, Ващиковський розповідав, що провів зустрічі із офіційними особами з майже 20 країн, у тому числі деяких країн Карибського басейну "вперше в історії польської дипломатії. Наприклад, з Белізом або Сан-Ескобаром", передає The Guardian.

Останньої країни, як швидко помітили багато людей, не існує.

Речниця МЗС Польщі Йоанна Вайда пізніше написала у Twitter, що міністр обмовився, маючи на увазі Сент-Кітс і Невіс, два карибських острови, які іспанською мовою звучать як Сан-Крістобаль і Ньєвес.

Але це уточнення не завадило користувачам соціальних мереж розпочати знущатися над Ващиковським. Використовуючи хештег #SanEscobar, користувачі Twitter жартують і навіть придумали прапор для Сан-Ескобара.

У Facebook з'явилася сторінка, яка публікує фотографії уявної країни. Серед них – жартівливе зображення, як у Сан-Ескобарі зводять величезну статую Ващиковського на честь його внеску у відносини між двома країнами.

Один акаунт, який називається Сан-Ескобар, твітить "політичні заяви" і фотографії краєвидів неіснуючої країни. Серед іншого було заявлено про скасування візового режиму між Сан-Ескобаром і Польщею. Інший користувач соцмережі розмістив фото сан-ескобарської банкноти, на якій зображений лідер правлячої партії Польщі Ярослав Качинський.

Повʼязані теми:

Наступна публікація