Хто це сказав: Гамлет чи Андрухович. Тест до 400-річчя від дня смерті Шекспіра

Хто це сказав: Гамлет чи Андрухович. Тест до 400-річчя від дня смерті Шекспіра

Фото: Reuters

ТСН.uа пропонує перевірити, наскільки добре ви знаєте "Гамлета" в перекладі Андруховича.

23 квітня 2016 року виповнилося 400 років від дня смерті Вільяма Шекспіра. Його найвідоміша трагедія "Гамлет" українською мовою перекладалася багатьма, проте один з кращих перекладів, на нашу думку, був виконаний Юрієм Андруховичем.

ТСН.uа пропонує перевірити, наскільки добре ви знаєте "Гамлета" в перекладі Андруховича і чи зможете ви відрізнити його від інших творів українського письменника та публіциста.

У суботу, 23 квітня, у світі святкують день Вільяма Шекспіра. Передусім сотні людей вшановують письменника у його рідному містечку Стретфорді-на-Ейвоні. Мешканці перевдягаються в костюми персонажів творів майстра, одягають маски, танцюють, розігрують сцени з книг автора.

Однак, день Вільяма Шекспіра святкують не лише у Стретфорді-на-Ейвоні. Так, у Мережі з'являються тести про те, хто ти з героїв творів майстра. А от LEGO вшанувала драматурга оригінальним відео. Компанія зробила ролик, у якому чоловічки конструктора грають епізоди найвідоміших творів Шекспіра.

Водночас Google створив окремий дудл з ілюстраціями творів Шекспіра. На ньому можна побачити і закоханих Ромео і Джульєтту, й суворого Отелло, Гамлета в терзаннях.

Крім того, день народження драматурга ООН також назвало Днем англійської мови. На честь цього президент України Петро Порошенко у своєму Facebook написав про важливість вивчення англійської мови для українців.

"Україна відкрита для сучасного світу, а сучасний світ – для України. Усім нам потрібно володіти мовою глобального спілкування – англійською. Learn English – grow fast!" - написав він.

Зазначимо, президент США Барак Обама все ще перебуває з візитом у Великобританії. Політик відвідав театр "Глобус", де перед ним представили сонети та уривки з "Гамлета".

Нагадаємо, вчора, 22 квітня, Ангела Меркель із келихом пива привітала німців з 500-річчям закону про чистоту напою. Свято традиційно відзначають в німецькому місті, де і був прийнятий закон, Інгольштадт.

Повʼязані теми:

Наступна публікація