"Ідеальне" морозиво

(Фото: all-events.ru)
Цікaвинки 5 вересня, 2007, 19:44 1391
Додати до обраного
Команда дослідників з католицького університету італійського міста П’яченца приготувала "ідеальне" морозиво.

Команда дослідників під керівництвом Аттіліо дель Ре з католицького університету італійського міста П’яченца  приготувала "ідеальне" морозиво. 

Фахівці одержали "оптимізований холодний десерт" відповідно до середземноморської дієти. До складу "ідеального морозива" входять традиційні компоненти: молоко, яйця і цукор, але з пониженим вмістом жирів і підвищеним вмістом білків. 

Оптимізоване морозиво містить 30% жиру, 15% білка і 55% цукру, що є органічною заміною разового прийому їжі, стверджують творці. Дієтологи не рекомендують традиційне морозиво через дуже високий вміст жирів. Деякі сорти вершкового морозива з фруктами містять таку кількість калорій, яку можна порівняти з цілим біфштексом.

Термін "середземноморська дієта" ввів доктор Енсель Кіс в 1945 році. Вивчаючи можливий зв`язок між особливостями харчування і "хворобами достатку", такими, як ожиріння, атеросклероз, діабет і підвищений тиск, дієтолог відзначив, що чим далі раціон відстає від середземноморської моделі, тим частіші випадки даних захворювань. 

Для традиційного середземноморського раціону характерна велика кількість свіжих фруктів і овочів, страв із зернових культур, яким віддається перевага, помірна кількість м`яса і риби і оливкове масло, як основне джерело жирів.

Дізнавайтеся головні новини першими — підписуйтесь на наші push-сповіщення.
Обіцяємо повідомляти лише про найважливіше.

Відправити другу Надрукувати Написати до редакції © За матеріалами УНІАН / ОГ
Побачили помилку - контрол+ентер
Цікaвинки 5 вересня, 2007, 19:44 1391
Додати до обраного
Всього коментарів: 0
Вибір редакції