Кавуновий сніг та "снігові пончики". Найцікавіші факти про зимові опади у гіфках

Кавуновий сніг та "снігові пончики". Найцікавіші факти про зимові опади у гіфках

Фото: Getty Images

Україна продовжує оговтуватися від сильних снігопадів.

На вихідних Україну замело

Попри проблеми із транспортом та інші незручності, сніг все ж нагадав про зимові свята, адже він завжди асоціюється з чимось казковим.

 Тому, ми вирішили зібрати найцікавіші факти про цей вид опадів, який ніколи не бачили близько 50% населення Землі. 

ІСНУЄ ЯВИЩЕ "СНІГОВИХ ПОНЧИКІВ"

Їх також називають "сніжні колеса", снігові пончики з'являються тоді, коли невелику кількість вологого та липкого снігу підхоплює вітер.Він починає котитися, збираючи все більше снігу, та наприкінці набирає циліндричної форми.

dog snow playing blizzard shiba inu

 

ОДНАКОВІ КРИЖИНКИ ІСНУЮТЬ

У "дикій" природі ідентичних крижинок не існує, однак фізику із Каліфорнійського технологічного університету вдалося у лабораторних умовах виростити практично однакові крижинки за формою та візерунком, створюючи їх в однакових умовах.

 

 

ПІСЛЯ СНІГОПАДУ НА ВУЛИЦІ ЗАВЖДИ ТИХІШЕ

Науково доведено, що це завдяки тому, що сніг є чудовим поглиначем звуку. Коли на землі лежить товстий шар пухкого снігу, він поглинає звукові хвилі та зменшує шум.

fox snow jumping

 

 У ТОЙ ЖЕ ЧАС СНІГ МОЖЕ ЗБІЛЬШУВАТИ ГУЧНІСТЬ

Однак, якщо сніг підтане, а потім замерзне, він стає твердим та гладеньким, що сприяє відбиттю звукових хвиль. Унаслідок цього звуки стають гучнішими та чіткішими. 

 

СНІГ НЕ БІЛИЙ

Насправді сніг напівпрозорий. А виглядає він білим через те, що так люди бачать світло. Сніг відбиває від себе усі кольори, оскільки немає власного. Відбиваючись, усі вони складаються у білий колір.

animals snow panda red panda nieve

 

СНІГ – МІНЕРАЛ, ЯК СІЛЬ ТА АЛМАЗИ

 

snow red panda playing digging

 

ІСНУЄ СНІГОВА ГРОЗА

Це досить рідкісне метеорологічне явище, за якого замість зливового дощу випадає зливовий сніг, крижаний дощ або крижана крупа. У цей же час у небі може з'являтися блискавка та гриміти грім. На Землі це явище відбувається приблизно 5-6 разів на рік.

chrissy snow

 

КАВУНОВИЙ СНІГ

Сніг буває червоним та рожевим. Таке стається високо в горах і в приполярних областях Землі. Незвичайний відтінок йому надає поширена там водорість хламідомонада сніжна. Подейкують, що завдяки їй сніг має не лише колір, але й запах кавуна.

polar bear animal cub

Повʼязані теми:

Наступна публікація