На честь ювілею легендарного Фредді Мерк'юрі назвали астероїд

На честь ювілею легендарного Фредді Мерк'юрі  назвали астероїд

Фото: Getty Images

Подарунок приурочений до 70 ювілею співака. 

Гітарист гурту Queen Брайан Мей повідомив, що ім'ям Фреді Мерк'юрі названо астероїд 17473. Про це музикант сказав на вечірці у день, коли відомому співаку мало б виповнитися 70 років, пише The Telegraph.

"Я щасливий повідомити, що Центр малих планет Міжнародного астрономічного союзу присвоїв астероїду 17473, відкритому в 1991 році, ім'я Фредді, в день його 70-річчя", - сказав гітарист.

Окрім того, Брайан Мей додав, що також астероїд назвали у честь співака на знак впливу, який мав Фредді на світ.

Варто зазначити, що цей астероїд відкрили у рік смерті Фредді Мерк'юрі і він розташований в головному поясі астероїдів між орбітами Марса та Юпітера. Його розмір складає 3,5 кілометра в  поперечину.

У Міжнародному астрономічному союзі заявили, що астероїду присвоїли ім'я Фредді Мерк'юрі  через те, що він один з найкращих рок-співаків за всю історію.

"Голос і діапазон вокалу, які запам'ятовуються, стали відмінною рисою його виконання, і він вважається одним з найбільших рок-виконавців за всю історію", - сказано в заяві союзу.

Варто зазначити, що неозброєним оком астероїд помітити неможливо. Для того, щоб помилуватися космічним Фредді потрібний хороший телескоп. 

Нагадаємо, надвідомому солісту гурту Queen Фредді Мерк'юрі п'ятого вересня виповнилося б 70 років. З нагоди ювілею, на жаль, покійного артиста ТСН.ua пригадав найменш відомі факти з життя зірки.

Повʼязані теми:

Наступна публікація