Коти-супермени, Біблія в смайликах та День голомозих чоловіків. Топ-10 позитивних новин тижня

Коти-супермени, Біблія в смайликах та День голомозих чоловіків. Топ-10 позитивних новин тижня

Фото: Instagram/mochikit

Марк Цукенберг встановив онлайн відеочат з МКС, а Ілон Маск пообіцяв дістатися до Марса через 9 років.

Цей тиждень був багатий на різні свята. Спочатку столиця відзначала свій день народження. Протягом двох днів мешканці міста насолоджувалися фестивалями, концертами, вуличною їжею тощо. Затим у всьому світі відзначали День захисту дітей. А зразу за ним - День голомозих чоловіків.

Крім цього, у Китаї чоловік застряг в пральній машині, а у Шотландії поліцейський здивував усіх, виконавши пісню "I will survive" у гей-барі. Традиційно, ТСН.ua зібрав усі позитивні новини тижня.

1. День Києва

На останніх вихідних травня столиця святкувала День Києва. Місту виповнилося 1534 роки. На честь цього у Києві проходили концерти, спортивні змагання, феєричні шоу та ярмарки.

Редакція ТСН.ua на честь свята вирішила перевірити, наскільки добре ви знаєте райони столиці. Ми відібрали фото з відомими та не дуже місцями Києва, аби ви спробували вгадати, що за район зашифрований на світлині?

2. Політ на Марс

SpaceX планує відправити людину на Марс через 9 років – у 2025. Про це заявив глава Tesla Motors і SpaceX Ілон Маск. Він розповів, що його космічна компанія планує у 2024 році відправити пілотний корабель на Червону планету, а вже у 2025 виконати повноцінну місію.

Фото: NASA

Окрім того, вже у вересні цього року Ілон Маск планує презентувати архітектуру колонізації Марсу, а також представити все, що необхідно для транспортування великої кількості людей на цю планету.

3. Чоловік у пральній машині

У Китаї пожежники врятували чоловіка, який не міг витягти голову з пральної машини. Китаєць потрапив у пастку після того, як засунув голову у машину, щоб перевірити її. Сусіди по квартирі викликали пожежників, коли не змогли витягти чоловіка самотужки. Рятувальникам знадобилося 40 хвилин, щоб звільнити необачливого чоловіка.

4. Полісмен у гей-барі

Феєричним караоке-виступом у гей-барі в Глазго здивував шотландський полісмен, який прибув до закладу втихомирювати сутичку. Розібравшись зі свідками інциденту, він вирішив продемонструвати свої вокальні й танцювальні здібності, заспівавши класичну I will survive.

5. Біблія у смайликах

Анонімний автор переклав Біблію мовою смайлів. Така версія святого письма називається Емодзі-Біблія та складається із 3300 сторінок та включає 66 книг за протестантськими канонами.

Сам автор наголошує, що не є християнином, втім "багато в чому згоден із Ісусом". Загалом у веселій Біблії використали 80 емодзі та 200 слів. Така Біблія вже є в iTunes коштує $ 2,99.

6. Історія супермена у котиках

1 червня легендарному Супермену виповнилося 78 років. Тому ТСН.ua вирішив пригадати біографію унікального "мена" у вигляді котиків, яким, до слова, дуже личить костюм супергероя.

Супермен уперше з'явився на сторінках коміксів компанії DC Comics у червні 1938 року. Персонаж, вигаданий письменником Джері Сігелом та художником Джо Шустером, став відтоді іконою американської культури.

Фото: Instagram/tzufangwang

Ще у ранньому віці у хлопця виявилися надлюдські здібності, які він вирішив застосовувати на користь людства. Коли поряд небезпека, легендарний "мен" зриває з себе одяг репортера та опиняється у синьому костюмі із плащем. Блакитноокий та чорноволосий, він летить на порятунок світу, використовуючи свої надздібності.

7. День захисту дітей

Також 1 червня відзначався День захисту дітей. У цей день сайт ТСН.ua довірили першокласникам – впродовж дня новини ілюстрували дитячими малюнками, які створювали просто у ньюзрумі. З маленькими ілюстраторами працювали, як з дорослими. Давали завдання щодо актуальних новин – за кілька хвилин малюнок вже був на сайті.

У День захисту дітей сайт ТСН.ua довірили першокласникам

У День захисту дітей сайт ТСН.ua довірили першокласникам

Крім того, у прямому ефірі лабрадор Джум та двоє маленьких співведучих Ангеліна та Артем – гасали по студії "Сніданку з 1+1", гралися й каталися на самокатах. Собака усе знімав на GoPro.

Лабрадор Джум протягом години знімав на камеру все, що бачив

Лабрадор Джум протягом години знімав на камеру все, що бачив

Крім того, ТСН.ua розробив власний тест. Ми пропонуємо вам вгадати, кого чи що зобразили діти на малюнках.

8. Анімована карта "Гри престолів"

Видання The Independent опублікувала однохвилинний ролик, який переказує короткий зміст вже епізодів шостого сезону фентезі-серіалу "Гра престолів", які вже з'явилася на екрані. Відео - це анімована карта, що показує основні сюжетні лінії і діючих персонажів.

9. День голомозих чоловіків

А от у четвер, 2 червня, у світі відзначали День голомозих чоловіків. ТСН.ua вирішив долучитися до свята і жартома "поголив" відомих українських політиків. Редакція створила тест, у якому вгадати слуг народу можна лише по "лисині" та очах.

10. Онлайн відеочат з космосом

Глава Facebook Марк Цукерберг вперше у прямому ефірі вийшов на відеозв'язок із космонавтами Міжнародної космічної станції (МКС). Онлайн-трансляцію чату він вів у своєму Фейсбуці. Стрім також транслювало NASA.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація