Латексний флешмоб, таємниця Марса та український фурор на Kickstarter. Позитивні новини тижня

Латексний флешмоб, таємниця Марса та український фурор на Kickstarter. Позитивні новини тижня

Фото: Facebook/tarongazoo

ТСН зібрав Топ-10 позитивних новин останнього осіннього тижня.

Редакція ТСН.ua традиційно зібрала десять найбільш позитивних новин. Останній тиждень осені потішив користувачів веселими флешмобами, здивував шаленствами на розпродажах та розчулив чарівними тваринами.

1. У Великобританії обрали найкращий будинок року

Чудернацький будинок, сходи якого ведуть у безмежну височінь, став переможцем престижного Королівського інституту британських архітекторів.Перший поверх споруди створений з темного кременю, а дах більше схожий на крейдяні блоки,які ведуть у небеса. Кам'яна споруда розташована на території одного з графств Англії – Бакінгемшира, в помісті Ротшильда. 

Фото: Riba/facebook

2. Українці створили унікальні 3D-пазли і запустили проект на Kickstarter

Український проект UGears, що випускає дерев'яні 3D-пазли для складання механічних іграшок, вийшов на платформу колективного фінансування Kickstarter і всього за два дні зібрав 40 тисяч доларів із запланованих 20. Усі компоненти конструкторів Ukrainian Gears можна поєднати один із одним без застосування клею чи інших штучних кріплень

3. Прем'єр Іспанії надавав синові запотиличників у прямому ефірі

Глава уряду Іспанії Маріано Рахой ославився на весь світ після того, як злегка налупцював власного сина перед камерами. Рахой виступив як коментатор футбольного матчу між мадридським "Реалом" і донецьким "Шахтарем. У програмі також брав участь його 10-річний син. Коли сина політика запитали думку про озвучення відомим іспанським спортивним коментатором відеоігри FIFA EA, той заявив, що коментарі "могли б бути кращими, якщо не сказати, що це смітник". Рахой спочатку розсміявся, але потім почав заспокоювати сина і дав йому кілька легких запотиличників.

Фото: скриншот з відео

4. Сіднейський зоопарк показав рідкісне крихітне мавпеня надзвичайного відтінку

Відтепер  у сіднейському зоопарку Таронга можна побачити миле маленьке мавпеня, яке належить до найрідкіснішого виду приматів – тонкінських гульманів. Мавпочку назвали Nangua, що з китайської мови перекладається як "гарбуз". Саме такого помаранчевого кольору хутро у гульманів. Деякі новонароджені можуть бути коричневого або білого кольорів. Однак, їхнє забарвлення повільно змінюється впродовж років, допоки не стане абсолютно чорним.

Фото: facebook.com/tarongazoo

5. Учені розкрили ще одну таємницю Марса

Геофізики пояснили втрату Марсом щільної атмосфери. Вчені стверджують, що 3,8 мільярда років тому на Марсі був вологий та теплий клімат, ідеальний для існування водойм. І цьому сприяла також і атмосфера планети. Зараз атмосфера червоної планети на 95 відсотків складається з вуглекислого газу (двоокису вуглецю). На думку вчених, в далекому минулому в атмосфері Марса також переважав цей газ. 

Вуглець із атмосфери міг зникнути двома шляхами: його поглинула марсіанська кора або ж газ просто відійшов у космос. Спостереження з марсіанських супутників і роверів не підтвердило першу гіпотезу, оскільки у верхніх шарах кори планети ці апарати не виявили слідів надлишкової кількості легкого вуглецю. Дослідники припустили, що важкі ізотопи могли потрапити в космос і підтвердили цю гіпотезу у своїй новій роботі.

 

Фото: NASA

6. #Сondomchallenge. Мережу охопив божевільний флешмоб із кидання презервативами

В Інтернеті набирає популярність новий флешмоб, в якому усі охочі кидають друзям на голову наповнений водою презерватив. Нова вірусна тенденція швидко поширилася у Twitter та Instagram. Юзери знімають свої забавки на відео і публікують в Мережі із хештегом #Сondomchallenge

7. Відчайдушна американка показала на своєму тілі столітню історію тату

Американка Кейсі Любін вирішила пожертвувати своїм тілом, щоб показати еволюцію тату за сто років. Відеоролик був створений у рамках проекту "100 років краси". Протягом семи днів дівчині зробили одинадцять татуювань у різних стилях, естетика і тренди яких змінювалися щодесять років.

 

8. У Латвії випустили монету з котиками

Банк Латвії випустив колекційну монету номіналом п'ять євро із зображенням котів. Монета зі срібла 925 проби виготовлено за мотивами казки латиського письменника Альберта Кроненберга "П'ять котів". На аверсі зображено тварини, що сплять на ліжку. На реверсі ці ж коти тримають в лапах ложки або миски. Крупним планом зображений кіт із тарілкою каші і ложкою. У банку Латвії відзначили, що така монета — перша в цій серії.

Фото: Банк Латвії
 

9. Безжальна п'ятниця. У Мережі показали епічні битви шопоголіків у день шалених знижок

У "Чорну п'ятницю" - день найбільшого розпродажу та обіцяних нереальних знижок в усіх магазинах – деякі особливо вразили своїм бажанням за дешево придбати подарунки на Різдво. Наприклад, на одному з відео, яке у мережі оприлюднив користувач "BlackFriday Fight", можна побачити жахливу сцену, на якій жінка вихоплює у маленької дитини її новорічний подарунок.

10. Що таке розумний пістолет нового покоління від Beretta

Відома італійська компанія Beretta створила "розумний пістолет" із революційною системою i-Protect. Нова система має на меті звести до мінімуму несанкціоноване використання зброї.

Пістолет з новою системою має кобуру із подвійним захистом та підключається до смартфона чи планшета за допомогою спеціального додатку.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Космічна Одіссея
Наступна публікація