Лікарі та духівники радять виходити з посту поступово

З настанням Великодня перехід від пісного столу до скоромного слід робити з розумом.

Розговітися по-українському готуються й ті, хто постував, і хто ні в чому собі не відмовляв. Але лікарі застерігають: здоба, яйця і м’ясо у надмірних порціях приводять на лікарняне ліжко. Вони можуть викликати загострення панкреатиту або жовчокам`яної хвороби.

Дієтологи радять з'їсти із щедрого великоднього кошика зранку малесенький шматочок паски і яйце, а в обід обмежитись однією м’ясною стравою, на вечерю знову з'їсти тільки пісне. Помірна кількість алкоголю, наприклад, 200 грамів сухого білого вина, допоможе перетравити м’ясо, від якого відвик шлунок.

Дієтологів підтримують і духівники, бо обжерливість і під час посту, і поза ним - гріх. Радість від Великоднього столу краще розділити на декілька днів, інакше і освячені речі можуть зашкодити.

Кількість скоромних продуктів треба збільшувати маленькими порціями впродовж тижня. Тільки такий вихід із посту не зашкодить організму.

Як правильно виходити з посту, дивіться у сюжеті ТСН.

Читайте також:

Благодатний вогонь зійшов у Єрусалимі

Ющенко покликав Януковича й Тимошенко разом зустрічати Великдень

Приготування до Великодня

Великодній кошик обійдеться українцям щонайменше в 200 гривень

Як правильно розговлятися

Цікaвинки 18 квітня, 2009, 20:54

Дізнавайтеся головні новини першими — підписуйтесь на наші push-сповіщення.
Обіцяємо повідомляти лише про найважливіше.

Відправити другу Надрукувати Написати до редакції © За матеріалами ТСН / Д. Є.
Побачили помилку - контрол+ентер
Всього коментарів: 0
Вибір редакції