Міні-копія Сінді Кроуфорд та всесвітній День котиків. Топ-10 позитивних новин тижня

Міні-копія Сінді Кроуфорд та всесвітній День котиків. Топ-10 позитивних новин тижня

Фото: pixabay.com

У Новій Зеландії домашній улюбленець кумедно ловив сніг, а в США винахідливий американець зробив зарядку для iPhone від штучного водоспаду.

За цей тиждень світ відзначив день народження відомої письменниці Туве Янссон, всесвітній День котів, а також День молоді. Традиційно, ТСН.ua зібрав усі позитивні новини тижня.

1. ЮВІЛЕЙ ОБАМИ

Останні уродини в Білому домі 7 серпня відсвяткував американський президент Барак Обама. На 55-й день народження головним подарунком для нього стала вечірка від дружини.

Мішель особисто складала меню, обирала квіти та розваги для гостей. Свято було закритим. Запрошених попросили не знімати фото та відео.

На 55-річчя Барака Обами його дружина влаштувала закриту вечірку

На 55-річчя Барака Обами його дружина влаштувала закриту вечірку

2. ВИНАХІДЛИВИЙ АМЕРИКАНЕЦЬ

Американець власноручно сконструював систему живлення iPhone від штучного водоспаду. Падіння водного потоку Томас Кім використовує як генератор.

Щоб використати енергію води, кмітливому чоловікові знадобилися порожні пластикові пляшки, одноразова тарілка, трифазовий кроковий електродвигун та випрямляч змінного струму.

3. КУМЕДНИЙ КОТИК

У Мережі з'явилося чарівне відео, у якому кіт із Нової Зеландії безуспішно намагається вхопити двома лапками сніг, що падає з неба.

Спочатку кіт грається зі снігом на землі, ніби з іграшкою, а потім неочікувано підстрибує вгору, розставляючи врізнобіч лапки, щоб ухопити сніжинки з неба. Утім, коту Геркулесові не щастить, і він збентежено роззирається довкола. Після безтурботних ігор тваринка ховається в кущах.

4. ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ КОТІВ

8 серпня відзначається неофіційний день котів. Ініціатором введення свята став міжнародний фонд Animal Welfare ще в 2002 році. У цей день у деяких країнах влаштовують фестивалі та паради на честь домашніх улюбленців.

ТСН.ua, своєю чергою, по-своєму вшанував домашніх улюбленців. Так, ми зробили добірку коубів про котів, схожих на людей, матеріал про найвідоміших пухнастиків у світі, розробили тест, а також поділилися світлинами котиків нашої редакції.

5. ЧАРІВНІ МУМІ-ТРОЛІ

9 серпня 1914 року народилася відома фінська письменниця Туве Янссон, відома передусім своїми книгами для дітей про Мумі-тролів. Завдяки своїй творчості письменниця стала національним героєм Фінляндії. Її 80-й день народження відзначали усією країною, як державну подію, а у день смерті оголосили національний траур.

На честь 102-річчя відомої письменниці ТСН.ua підготував неймовірні факти про чарівних мумі-тролів.

6. МУРАЛ НА ШКОЛІ

Аргентинський митець Elian розмалював столичну школу на Оболоні абстрактним муралом в рамках фестивалю сучасного мистецтва у громадському просторі Mural Social Club.

На стіні навчального закладу з'явився малюнок під назвою "Slight Presence of Transparency" ("Незначна присутність прозорості").

7. ПЕРША МЕДАЛЬ УКРАЇНЦІВ У РІО

8 серпня Україна отримала першу медаль на Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро. Сергій Куліш показав другий результат у фіналі стрільби з пневматичної гвинтівки.

Фото: tsn.ua

8. МІНІ-КОПІЯ СІНДІ КРОУФОРД

Популярність 15-річної дочки Сінді Кроуфорд Кайї Гербер з кожним днем стає все більшою. Нещодавно вона взяла участь у зніманні для журналу Teen Vogue.

Цього разу Гербер позувала фотографу Олені Ємчук, і відбувалося знімання на природі. Кайя приміряла на себе цікавого крою сукню, немов з минулої епохи, і як завжди відмінно виглядала в кадрі. Навіть шкода, якщо дівчина дійсно не захоче продовжувати свою успішно розпочату кар'єру моделі.

9. ГОДИНА З ЖИТТЯ БІЛИХ ЛЕВЕНЯТ

У зоопарку під Києвом народилося одразу п'ятеро рідкісних білих левенят. Малюки з'явилися на світ місяця тому. Нещодавно їх уперше показали журналістам. ТСН.ua вперше показав левенят та їхнє життя онлайн.

10. ДЕНЬ МОЛОДІ

12 серпняу світі відзначається Міжнародний день молоді. Цей день 1999 року запровадила молодь, яка зібралася у Відні на І сесії Світового молодіжного форуму системи ООН.

ТСН.ua зібрав інформацію про наймолодших мільйонерів та мільярдерів світу, а також зробив тест, у якому пропонує вам вгадати, як виглядали зірки у дитинстві.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація